Van de lessen van prinses Diana tot een gênante bekentenis: nieuwe onthullingen van prins William

Ruziënde kinderen, herinneringen aan vroeger: er komt veel persoonlijke info voorbij in een nieuwe audio-opname van Wills.

Lees ook

Prins William wil mensen aan de wandel krijgen – dé bezigheid voor mind and body die ook bij de royals helemaal in trek is tegenwoordig. Om ons te motiveren ook de wandelschoenen aan te trekken, heeft Wills samen met Apple Fitness+ een heuse audiotour opgenomen, waarin hij uitgebreid over zichzelf vertelt. Zo goed hebben we hem zelden leren kennen!

Geen zin om de benenwagen te nemen, maar wel benieuwd naar wat prins William allemaal te zeggen heeft over zijn kinderen, zijn eigen jeugd en zijn meest gênante podiummomentje ooit? We've got you covered.

In een audiotour, die de prins al wandelend door Sandringham heeft opgenomen, vertelt hij openhartig over zijn leven, zijn carrière, en zijn familie. De tour is opgenomen voor Apples Time To Walk serie, die beschikbaar is voor mensen met een Fitness+-abonnement. De prins vertelt onder meer over zijn tijd aan Ludgrove, zijn werk als helikopterpiloot bij de traumahelikopter, én de liefde die zijn familie voor muziek heeft. Of nou ja, liefde…

Ruzie tussen George en Charlotte

Tussen de oudste twee kinderen van prins William, prins George en prinses Charlotte, is er ook weleens mot als het om muziek gaat. “De meeste ochtenden is er een enorme ruzie tussen Charlotte en George over welk liedje ze 's ochtends af mogen spelen. En ik moet er nu dan maar voor zorgen dat de ene dag de een voor dit liedje kan kiezen, en de volgende de dag de ander aan de beurt is. Dus George krijgt zijn beurt, dan krijgt Charlotte haar beurt.”

Het nummer waar de twee allebei dol op zijn? Dat is Waka, waka van Shakira. “Er wordt veel met de heupen bewogen en verkleed. Vooral Charlotte rent als een gek door de keuken in haar jurkjes en ballet-outfits. Louis achtervolgt haar dan en probeert haar na te doen. Het is een heel gelukkig moment waarbij de kinderen lekker dansen, rondrennen en zingen.”

Kerstmis en kattenkwaad

Tijdens de wandeltour blikt prins William ook meerdere malen terug op zijn eigen jeugd. Zoals de wandelingen die hij met zijn grootvader, prins Philip, maakte. “Hij liep altijd zo snel dat er grote gaten zaten tussen ons, we liepen altijd achteraan terwijl we hem probeerden bij te houden met onze kleine beentjes. Na verloop van tijd raak je best gehecht aan zulke momenten en zulke herinneringen.”

Ook heeft William warme herinneringen aan kerst vieren met de hele koninklijke familie. “[Tijdens de kerkdienst] zaten we met de hele familie tegenover elkaar, en met mijn neefjes en nichtjes tegenover me was het behoorlijk lastig om mijn gezicht altijd in de plooi te houden. Ik heb heel, heel vaak moeten lachen tijdens de dienst. Gelukkig is daar niemand die het filmt. Dus je komt er wel mee weg, op Kerstmis, het is leuk om te lachen en plezier te maken.”

‘Ik weet nog steeds niet wat me overkwam’

Als prins en toekomstig troonopvolger is William wel gewend aan de schijnwerpers, maar toch beleefde hij zijn meest ongemakkelijke moment ooit op een podium.

Tijdens een liefdadigheidsconcert van Jon Bon Jovi in Kensington Palace zat prins William naast niemand minder dan zangeres Taylor Swift. “Nadat Jon zijn eerste nummer had gezongen was er een pauze en draaide Taylor zich naar mij toe. Ze legde haar hand op mijn arm, keek me in de ogen en zei: 'Kom op, William. Laten we gaan zingen.'”

Hoewel het bijna negen jaar geleden gebeurde, denkt de prins er nog altijd met wat schaamrood op de kaken aan terug. “Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet wat me overkwam. Nog steeds krimp ik ineen als ik denk aan wat er toen gebeurde, en ik begrijp niet waarom ik het deed. Maar echt waar, als Taylor Swift je aankijkt, je arm aanraakt, en 'Kom mee' zegt… Ik volgde haar als een puppy.”

Prins William, Jon Bon Jovi en prins William. Beeld: BrunoPress

“Ik liep in trance het podium op, en halverwege Jon Bon Jovi's Living On a Prayer schud ik weer wakker en denk ik: 'Sta ik op het podium Living On a Prayer te zingen terwijl ik de songtekst niet eens ken?' […] Dus ik probeerde zo goed mogelijk de tekst te herinneren en zong zo hard als ik kon. Onder mijn pak zweette ik behoorlijk. Ik voelde me als een zwaan, ik hield mezelf beheerst van de buitenkant, maar van binnen waren de kleine pootjes razendsnel aan het trappelen.”

Leven buiten de paleismuren

Al heel zijn leven weet prins William niet beter dan 'n Koninklijke Hoogheid zijn en in een paleis wonen. Maar door zijn moeder, prinses Diana, en Ian Craig, een natuurbeschermer in Kenia, leerde hij de andere kanten van het leven kennen. “Ian leerde me wat ik op jonge leeftijd ook van mijn moeder meekreeg. Zij nam me mee naar een daklozenopvang om mensen te ontmoeten die geen geluk hadden gehad en die door een heel moeilijke periode gingen. Ze wilde ervoor zorgen dat ik wist dat het leven zich grotendeels buiten de paleismuren afspeelt. Dat daar de echte wereld is. Dus we zaten daar en luisterden. Ik denk dat luisteren de beste manier is om elkaar te begrijpen.”

Beeld: BrunoPress

‘Waarom voel ik me zo verdrietig?’

Prins William leerde ook een donkere kant van het leven kennen toen hij werkte als piloot voor een ambulancehelikopter. Vooral nadat hij een traumatisch ongeval van een jonge jongen zag, veranderde er iets voor de prins. “Ik voelde dat er iets veranderd was. Er was een grote spanning vanbinnen.”

“Het voelde alsof de hele wereld stierf. Ik had het idee dat iedereen pijn had, iedereen aan het lijden was. Zo had ik me nog nooit gevoeld. Mijn persoonlijke leven was helemaal op de rit. Ik was thuis en op mijn werk gelukkig, maar ik bleef mezelf maar afvragen: 'Waarom voel ik me zo verdrietig?' En toen besefte ik dat je [met dit werk] de trauma's en het verdriet van mensen mee naar huis neemt, en dat dat je raakt.”

Het nummer van Diana

Een van onze favoriete momenten in de opname, is wanneer William over zijn moeder en broertje vertelt. Good old times. “Toen ik jong was, gingen Harry en ik naar een kostschool. Mijn moeder speelde allerlei liedjes af om ervoor te zorgen dat we iets minder bang naar school gingen. Een van de liedjes die ik me nog steeds herinner en die me altijd bij is gebleven, en die ik stiekem nog steeds leuk vind, is The Best van Tina Turner. Zingend op de achterbank zitten voelde als een echt familiemoment. Mijn moeder zat achter het stuur op vol volume mee te zingen”, deelt de hertog van Cambridge. “En soms kwam de beveiliger ook mee in de auto en zong hij ook mee.”

“Als ik er nu naar luister, brengt het me weer terug naar die autoritjes en haalt het veel herinneringen aan mijn moeder naar boven.”

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook