Psychedelisch printje: Kate Middleton draagt twee wintertrends tegelijk

Een vleugje nostalgie!

De ene dag is het een tijdloos jasje, de andere dag een jurk vol pailletten, de derde dag een trendy blouse. De hertogin van Cambridge weet ons op modegebied steeds vaker te verrassen!

Nadat ze jarenlang het schoolvoorbeeld was van keurige, maar ietwat saaie koninklijke kledij, pakt Kate Middleton steeds vaker uit met glitters en felle kleuren. Hoewel haar trouwe, vaste styliste Natacha Archer momenteel met zwangerschapsverlof is, lijkt de verandering in Kate's kledingkast al langer gaande. Al kan het natuurlijk zijn dat de invallende kleedster ook een paar frisse ideeën naar Kensington Palace brengt. Zoals deze seventies paisley-blouse, misschien?

Beeld: BrunoPress

Kate droeg de Ralph Lauren-blouse vorige week bij een bezoek aan het Victoria & Albert Museum in Londen, waar ze onder andere Fabergé-eieren kon bewonderen die het museum van de Queen herself heeft geleend. Een werkbezoek naar Kate's hart, want laten we niet vergeten dat ze officieel niet opgeleid is tot hertogin, maar tot kunsthistorica.

Zo'n knallende print zien we niet vaak bij de Duchess, maar ze laat er wel mee zien dat ze op de hoogte is van de laatste wintertrends. Naast trendkleuren indigoblauw en paars is de seventies print ook helemaal terug op dit moment. Vorig jaar zagen we de drukke jaren '70-motiefjes al op de (digitale) catwalk bij onder andere Valentino, Gucci en Dior, en inmiddels hangt de wintermode dus ook bij royals in de kledingkast. Hertogin Kate brengt de print in evenwicht door hem te combineren met donkerblauwe en zwarte basics

Hertogin Kate is als een kind aan huis in het museum, waarvan ze ook beschermvrouwe is. Bij iedere nieuwe tentoonstelling kan het 'V&A' rekenen op een eerste bezoekje van de Koninklijke Hoogheid. Terwijl wij vooral ogen hadden voor de nieuwe blouse van Kate, was curator Kieran McCarthy erg onder de indruk van Kate's kennis. “Ze was gefascineerd door het onderwerp en had een oog voor detail. Ze vroeg steeds: 'Hoe hebben ze dat gemaakt? Waarom is het zo gemaakt?' We hadden het veel over het hoe en waarom, wat erg interessant is, want het vraagt verfijnde kennis om verder te kijken dan het spektakel en door te vragen naar de details.”

Verstand van kunst én van mode, she has it all.

Bron: Harper’s Bazaar, Vogue, Hello! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws