De hechte band tussen de royal achterkleinkinderen

Prins George en prinses Charlotte kunnen erg goed opschieten met de jongste Tindalls.

De achterkleinkinderen van Queen Elizabeth blijken een hechte band met elkaar te hebben. En dan met name het zestal bestaande uit prins George, prinses Charlotte en prins Louis, de kinderen van prins William en Kate, en hun neefjes en nichtjes Mia, Lena en Lucas, de kinderen van Mike en Zara Tindall.

Jonge royals

Wat gebeurt er allemaal achter gesloten paleisdeuren en hoe zijn de koninklijke familiebanden eigenlijk onderling? Mike Tindall, de schoonzoon van prinses Anne, doet een boekje open. Zo blijkt dat zijn kinderen het ongelooflijk goed kunnen vinden met die van prins William en Kate Middleton. De voormalig rugbyspeler en zijn vrouw Zara hebben drie kinderen, Mia (7 jaar), Lena (3 jaar) en Luca (9 maanden). Het drietal kan dus erg goed opschieten met hun neefjes en nichtjes, prins George (8 jaar), prinses Charlotte (6 jaar) en prins Louis (3 jaar). Een gezellige groep jonge royals!

Voor de kinderen is het ontzettend leuk dat ze allemaal een achterneefje of -nichtje hebben van dezelfde leeftijd. “Lena en Louis zijn van dezelfde leeftijd, Mia zit een beetje tussen George en Charlotte in”, zegt ook Mike. Maar er zijn nog meer achterkleinkinderen. “Savannah en Isla (de dochters van Peter en Autumn Philips, red.) zijn net iets ouder.”

Nummer twaalf

De Queen heeft nu in totaal twaalf achterkleinkinderen. In maart dit jaar verwelkomden Mike en Zara baby Lucas, die onlangs werd gedoopt samen met baby August, de zoon van prinses Eugenie. In juni beviel Meghan van dochtertje Lilibet en in september diende achterkleinkind nummer twaalf zich aan: baby Sienna.

Queen Elizabeth met een deel van haar (achter)kleinkinderen. (Beeld: Brunopress)

‘Opgroeien als goede vrienden’

Dat de Tindalls het erg goed kunnen vinden met prins William en Kate, bleek al eerder. In 2019 werden de twee gezinnen al eens samen gespot tijdens een evenement. Op verschillende kiekjes zagen we dat Kate Charlotte op haar rug droeg, William Mia op zijn schouder had en Mike George op zijn schouders droeg.

Helaas heeft de coronapandemie ervoor gezorgd dat dergelijke familiebijeenkomsten de afgelopen maanden niet konden plaatsvinden. Erg jammer voor de jonge royals, juist nu ze het zo goed met elkaar kunnen vinden! Na de geboorte van prinses Charlotte in 2015 gaf Mike al toe dat hij hoopte dat hun kinderen bevriend zouden raken. “Het is geweldig dat er een nieuwe generatie jonge royals opkomt”, zei hij destijds tegen Hello!. “Hun leeftijden liggen allemaal dichtbij elkaar, hopelijk zullen ze opgroeien als goede vrienden.” Die wens lijkt inmiddels te zijn vervuld!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunpress

Laatste nieuws