9x de leukste dingen om deze winter te doen in Amsterdam

Vier de winter in de hoofdstad!

Brrrr… Het wordt al flink koud buiten! Dus trek snel je warmste winterjas aan, zoek een thermoshirt in je kast en trommel je leukste vrienden op. Deze winter zijn er namelijk een hele hoop leuke dingen te doen in Amsterdam! In dit artikel zetten we de negen leukste activiteiten van deze winter voor je op een rijtje.

1. Wandelen in het Amsterdamse Bos

Geniet van de prachtige natuur tijdens een winterse wandeling in het Amsterdamse Bos. Er zijn zeven wandelroutes die je door verschillende natuurgebieden heen leiden. Deze wandelroutes zijn te koop in de boswinkel. Hoe intensief je deze wandeling maakt dat bepaal je zelf. De wandelroutes variëren van 4 t/m 15 km.

2. Opwarmen bij de openhaard

Bij echt winters weer is niets zo fijn als vertoeven bij een warme openhaard. Zeker na die winterse boswandeling. Want hoe heerlijk is het geluid van knisperend vuur en de geur van brandend haardhout. Bij Lion Noir, The Dylan en The Lobby Fizeaustraat kan je deze winter plaatsnemen bij de openhaard. Geniet van de warmte – én natuurlijk goed gezelschap – onder het genot van een heerlijk glas rode wijn. Super knus!

3. Kaasfonduen bij Café Bern

Eet jij in de winter ook zo graag kaasfondue? Dan ben je bij Café Bern aan het juiste adres! De kaasfondue van café Bern schijnt zelfs het beste van de stad te zijn. Need we say more? Het eetcafé heeft een ouderwetse look en geeft je het gevoel alsof je zo’n 50 jaar terug in de tijd bent. Dit plekje is zeer gewild, dus op tijd reserveren is zeker aan te raden.

4. Creatieve kiekjes bij het Instagram museum

Ben je tijdens de saaie wintermaanden toe aan een creatieve middag met vriendinnen? Dan is een bezoek aan een Instagram museum zeker iets voor jou. Je vindt hier verschillende artistieke ruimtes waar je de leukste Instagram-waardige foto’s kunt maken. Spring in een zwembad vol met roze marshmallows, waan je in een tropische jungle en bouw een feestje onder de honderden discoballen. De leukste twee opties zijn WONDR Experience Amsterdam of Upside Down. Check hier de foto impressie van het Upside Down. Tip: neem je make-up tas, een leuke outfit en natuurlijk je allermooiste glimlach mee voor het beste resultaat. Smile!

5. Geniet van het mooiste uitzicht van Amsterdam

Amsterdam is met een laagje sneeuw misschien wel op haar allermooist. Op de roofbar in het Hilton of in de A’DAM toren kan je genieten van de prachtige skyline van Amsterdam. En dat terwijl jij er binnen warm bij zit met een heerlijk drankje. Zo! Dat is pas genieten van het winterse weer.

6. Schaatsen op het Museumplein

Yes! Het is weer tijd voor ijspret. Bij Ice Amsterdam – de schaatsbaan op het Museumplein – kun je schaatsen tot en met 30 januari. Rondom dit gladde ijsbaantje vind je gezellige tentjes met winterse versnaperingen. Naast vrij schaatsen kun je hier ook schaatsles nemen. Ook worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals ijshockey, priksleeën en curling. Zo waan jij je helemaal in de wintersfeer.

7. Overdekt winkelen

Het Gelderlandplein is de grootste overdekte shopping mall van Amsterdam. Je vindt hier talloze luxe winkels en eetgelegenheden. Een prettige uitkomst dus als je liever de kou niet wilt trotseren, maar wel een middagje fijn wilt shoppen. Ook vind je hier vanaf oktober een leuke indoor schaatsbaan.

8. Warme rondvaart

Leer de stad beter kennen vanuit een heerlijk verwarmde boot. Er zijn verschillende aanbieders die rondvaarten door de stad aanbieden en die je alles kunnen vertellen over de stad Amsterdam. Zo leer je de stad nog een stuk beter kennen. Rond de avondschemering kan je ook een aantal mooie lichtkunstwerken meepikken van het Amsterdam Light Festival. Ben je van plan om meerdere dingen in Amsterdam te gaan doen? Dan kan je een hop on – hop off boot gebruiken als vervoersmiddel door de stad.

9. Winterse wellnessdag

Toe aan ontspanning? Kom dan even helemaal tot rust tijdens een dagje wellness. Er zijn verschillende wellness mogelijkheden in Amsterdam waar je de hele dag kunt relaxen in de sauna, een aromabad of in het zwembad. Loop je liever niet naakt rond? Maak dan gebruik van de speciale badkledingdagen of boek een privésauna. Op die manier kan iedereen genieten van een heerlijk dagje wellness.

Dat waren de negen leukste dingen om deze winter te doen in Amsterdam. Geniet van deze koude maar prachtige tijd met vrienden en familie. Enjoy!

Beeld: Pexels

Laatste nieuws