Deze woontrends mag je niet missen in 2022

New year, new home? Dit worden de trends.

Lees ook

Een nieuw jaar betekent nieuwe woontrends, kleuren en stijlen. Yes! Vind jij het ook zo fantastisch om eens in de zoveel tijd (of misschien wel ieder jaar) je interieur aan te pakken? Wij gingen voor je op zoek naar de mooiste woontrends van 2022 waar je heel blij van wordt. Denk aan design houten eettafels en veel gebruik van smart home. Lees je mee?

Design houten eettafels zijn de trend

De woontrends voor 2022 zijn divers, bijzonder en stralen voornamelijk warmte en sfeer uit. Neem bijvoorbeeld de trend van design houten eettafels: een absolute must in je interieur. Hierbij ligt de nadruk op design eettafels van hout, zodat je echt een eyecatcher in je ruimte hebt staan. Het grote voordeel van hout is dat het een tijdloos materiaal is waar je eigenlijk altijd wel goed mee zit.

Investeer je in een goede design houten eettafel dan hoef je niet snel een nieuwe tafel aan te schaffen. Met het juiste onderhoud geniet je jarenlang van zo’n mooie tafel. Combineer een design houten eettafel met andere woontrends uit dit artikel en je hebt een 2022-proof huis. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie met teddystoelen of met rotan accessoires!

Botanische woontrend: planten in huis

Waar we uiteraard het komende jaar ook weer heel blij van worden zijn planten. De laatste jaren zien we steeds meer groen in huis. Het ene jaar willen we massaal grote planten in huis, terwijl we het andere jaar het net even anders aanpakken. 2022 is zo’n jaar: planten zien er dit jaar net even anders uit. Zo komen ze bijvoorbeeld in unieke potten, fraaie wanddecoratie of in bijzonder glaswerk. Denk bijvoorbeeld aan een verticale tuin aan je muur of aan planten die verwerkt zijn in verlichting. Planten zijn trouwens niet alleen mooi om te zien, ze zijn ook nog eens goed voor je gezondheid. Ze zorgen onder andere voor verse zuurstof binnenshuis en geloof ons: daar word je heel blij van.

Teddystof in je interieur in 2022

Een woontrend waar we met name in de koude seizoenen erg blij van worden, is de trend van de teddystof. De laatste jaren zagen we teddy al veelvuldig terug in de fashiontrends. In 2022 is het ook tijd om deze heerlijke zachte stof terug te laten zien op kussens, plaids en zelfs banken en stoelen. Met teddystof kun je ontzettend veel en dat is direct al terug te zien in het aanbod binnen de woonbranche.

Zo kun je je hele huis omtoveren tot één groot teddy paradijs maar wat nog beter is, is om te kiezen voor een aantal teddy details. Combineer een paar teddy kussens in verschillende kleuren bijvoorbeeld met een mooie donkergroene bank of ga voor een complete teddy bank met kussens die juist van een ander materiaal gemaakt zijn. Op die manier kun je alle kanten op met deze modestof.

Rotan en bamboe blijven de trend

De afgelopen jaren zagen we steeds meer natuurlijke materialen in het interieur zoals bamboe en rotan. Ook in 2022 blijven deze prachtige materialen een woontrend. We zien bamboe en rotan niet meer zó vaak terug als eerder, maar juist meer in de kleine details. Waar we de jaren hiervoor kozen voor een bamboe stoel én een bamboe lamp én een kast van bamboe nemen we nu een stapje terug. Het is of een bamboe lamp of een bamboe stoel – niet allebei.

Je kunt rotan of bamboe heel goed combineren met andere trends uit dit artikel. Wist je dat het bijvoorbeeld een hele toffe match is met design houten eettafels en teddystof? Ook is er volop keuze in unieke wanddecoratie van dit materiaal voor planten en kunst.

Retro en urban uit de jaren 90

Heb je het wel even gezien met al dat groen en natuurlijke materiaal in je huis? Dan kun je je interieur ook zodanig veranderen dat het écht totaal anders is. In 2022 kiezen we namelijk ook massaal voor de retro en urban style uit de jaren 90. Verwacht binnen deze woontrend geen rotan, geen bamboe en al zeker geen design houten eettafels. De jaren 90 stonden bekend om de opvallende kleuren, het gebruik van staal en metaal en natuurlijk neonlichten.

Strakke meubels met grafische prints zijn een must, evenals letterborden van neon en eventueel zelfs polkadot in je interieur. Dat is even totaal wat anders dan de bovenstaande trends, maar wat worden we hier blij van! Combineer turquoise met okergeel en grijs met rood en je hebt de nineties inrichting van je dromen.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook