Aandoenlijk: prinsje Charles van Luxemburg vindt Sinterklaas maar eng

De arme schat!

Lees ook

Een beetje late to the party, maar het Luxemburgse groothertogelijk hof deelde nog een paar vrolijke foto's van het Sinterklaasfeest voor de kleine prins Charles (1). En die willen we je niet onthouden!

De kleine prins

De kleine Charles is nu al een van de vrolijkste en meest sociale Luxemburgse royals. Het 1-jarige zoontje van erfprins Guillaume en prinses Stéphanie, gaat al regelmatig mee op werkbezoekjes, waar bij hij met zijn schattige babyglimlach veel harten weet te veroveren (een betere reclame voor de monarchie dan de allerkleinsten is er niet!). Maar juist tijdens een uitje dat leuk had moeten zijn voor de jonge prins, leek Charles teruggetrokken, verlegen en een tikje zenuwachtig. Eerlijk is eerlijk, voor iemand van anderhalf jaar oud is een vreemde man met een lange witte baard gewoon doodeng, of-ie nou cadeautjes bij zich heeft of niet.

Sinterklaas

In Luxemburg komt de goedheiligman ook langs, al heet hij daar 'Kleeschen' en arriveert hij pas op 6 december. Voor prinsje Charles, die volgens de website van het Luxemburgse hof 'het hele jaar door braaf is geweest', had de kindervriend ook een aantal pakjes meegenomen. Of de kleine prins die juichend in ontvangst nam? Er was enige overtuiging van prins Guillaume en prinses Stéphanie voor nodig…

© Maison du Grand-Duc / Sophie Margue

Liever bij papa op schoot dan bij die onbekende meneer met rode mijter, het moge duidelijk zijn.

© Maison du Grand-Duc / Sophie Margue

We've all been there, prins Charles. Sinterklaas verwelkomen is leuk, maar als hij plotseling op school/voor de deur/in het buurthuis verschijnt wordt het toch wel héél spannend voor de allerkleinsten. Het komt de populariteit van cutie Charles alleen maar ten goede: op Instagram smelten alle volgers van de Luxemburgse royals nu niet weg bij zijn vrolijke glimlach, maar bij zijn schattige en o zo herkenbare timiditeit. Hij is net als wij, die toekomstige groothertog!

Bron: Monarchie.lu, Instagram, Paris Match | Beeld: © Maison du Grand-Duc / Sophie Margue

Laatste nieuws

Zie ook