Vader prinses Charlene maakt zich geen zorgen: ‘Ze is veel sterker dan ze lijkt’

Mike Wittstock vertelt waarom hij zijn dochter niet heeft opgezocht terwijl ze in Zuid-Afrika verbleef.

Lees ook

De medische situatie van prinses Charlene houdt de gemoederen bezig in Monaco en ver daarbuiten. Voor het eerst spreekt Mike Wittstock, de vader van Charlene, zich uit over de gezondheid van zijn dochter.

Maanden in Zuid-Afrika

Momenteel verblijft prinses Charlene in een behandelcentrum op een geheime locatie in Europa om te herstellen van 'ernstige fysieke en emotionele vermoeidheid.' Hiervoor zat ze maandenlang vast in Zuid-Afrika vanwege een heftige neus-, oor- en keelinfectie die haar ervan weerhield om in het vliegtuig terug naar Monaco te stappen. Het is, voorzichtig uitgedrukt, geen al te best jaar voor de prinses en haar gezondheid. Wat ze precies onder de leden heeft weten we niet, maar volgens Mike Wittstock, de vader van Charlene, zal ze zich wel redden.

Maar hoewel de ouders van de prinses, Mike en Lynette, ook in Zuid-Afrika wonen, hebben ze haar al die maanden niet opgezocht.

Goede band

Aan het Zuid-Afrikaanse You (via Gala) vertelt Mike dat hij geen bezoek heeft gebracht aan zijn dochter, vooral omdat hij en zijn vrouw bang waren het coronavirus op te lopen. “Op onze leeftijd moet je erg voorzichtig zijn”, legt hij uit. “Daarnaast wilde ik ook [Charlene] niet besmetten, want ze heeft zoveel medische procedures moeten ondergaan en ze was erg kwetsbaar.”

Ze hebben elkaar dan wel maanden niet gezien, maar het contact blijft goed, verzekert Mike tijdens het interview. “We praten regelmatig via de telefoon, en we praten ook met de tweeling. We hebben een heel goede band.”

‘Ze komt hier sterker uit’

Mike Wittstock maakt zich niet al te grote zorgen over zijn dochter, die volgens hem sterker is dan veel mensen denken. Vóór haar tijd als prinses was Charlene immers een Olympisch zwemster. “Mijn dochter zwom vroeger 20 kilometer per dag”, wil Mike, die haar vroeger ook coachte, benadrukken. “Ik weet hoeveel ze trainde en ik weet dat ze heel sterk is, dus ze komt hier doorheen, en ze komt er sterker uit.”

Bron: Gala | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook