Zien: lookalike dochter Meryl Streep in eerst beelden The Gilded Age

Louisa en haar moeder zijn als twee druppels water.

Met een filmografie waar je u tegen zegt, is Meryl Streep gerust de queen van Hollywood te noemen. En de 72-jarige actrice heeft een waardige troonopvolgster gevonden in haar lookalike dochter Louisa, die nu haar acteerdebuut maakt in de langverwachte serie The Gilded Age.

Nieuwe serie

Meryl Streep is naast world famous actrice ook de trotse moeder van vier kinderen: zoon Henry Wolfe (41) en dochters Mamie (37), Grace (35) en Louisa (30). Oudste dochter Mamie heeft al een aantal rollen op haar naam staan, en het lijkt erop dat jongste dochter Louisa nu ook in de voetsporen van haar moeder treedt. Louisa heeft namelijk een rol in de gloednieuwe serie The Gilded Age weten te bemachtigen.

Louisa als Marion Brook.

Kostuumdrama

En dat is niet zomaar een serie. Fans van Downton Abbey kijken al maanden uit naar de nieuwe serie The Gilded Age. Al enige tijd werkt Julian Fellowes, de producent en schrijver van Downton Abbey, aan de nieuwe dramaserie. De release komt nu steeds dichterbij en inmiddels zijn de eerste beelden – inclusief Louisa – verschenen. In januari 2022 zal de serie te zien zijn in het buitenland, en we hopen dat ons kikkerlandje snel volgt. Want een nieuwe serie waarin rijke en machtige personages, gestoken in de prachtigste kostuums, te maken krijgen met intriges, liefde en ambities? Die willen we natuurlijk zien! Wat weten we tot nu toe over The Gilded Age?

Louisa als Marion Brook

The Gilded Age speelt zich af in het negentiende-eeuwse New York, rond 1880, een periode waarin sommige mensen razendsnel rijk werden door de economische voorspoed. Het gevolg? Een groot conflict tussen 'oud geld' en 'nieuw geld'. Het verhaal volgt de jonge Marion Brook (gespeeld door Louisa Jacobson), die probeert om haar plekje te vinden in de snel veranderende maatschappij. Naast Louisa zullen ook namen als Christine Baranski (The Good Fight) en Cynthia Nixon ('Miranda' uit Sex and the City) in de serie te zien zijn. Zij spelen aristocrate Agnes van Rhijn en Marions zus Ada Brook.

Uit de eerste beelden van de serie kunnen we al een glimp van Louisa in haar rol opvangen. En wauw, Louisa lijkt behoorlijk op haar moeder Meryl.

Beeld: BrunoPress

Première

Op 24 januari 2022 gaat de show in première op HBO Max, een streamingsplatform dat helaas (nog) niet beschikbaar is in Nederland. Maar de series van Julian Fellowes zijn ook hier een hit, dus we twijfelen er niet aan dat The Gilded Age ook hier snel zal volgen op televisie of bij een andere streamingsdienst. We houden je op de hoogte!

Bron: NOUVEAU, Tatler | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws