Wauw! Kate Middletons eerste kerstoutfit van het jaar

Waar kennen we die ook alweer van?

Lees ook

De Britse royals zijn er vroeg bij dit jaar. Niet alleen pronkt er al weken een kerstboom in Windsor Castle en staat de traditionele kerstpudding al dagen te garen, ook heeft hertogin Kate al haar eerste kerstfeest gevierd. Inclusief rendier, kerstliedjes en knalrode outfit.

Kate’s kerstdienst

Niet alleen voor prinses Amalia was woensdag 8 december een spannende dag, ook aan de andere kant van de Noordzee maakte een royal haar debuut. Voor het eerst organiseerde Kate Middleton, de hertogin van Cambridge, een heus kerstfeest in Westminster Abbey. Het evenement, bedoeld voor mensen die het afgelopen jaar een steentje bij hebben gedragen aan de maatschappij, is ook helemaal gefilmd en binnenkort te zien op de Britse buis. Maar de eerste foto's geven ons alvast een idee van de sfeer. Een hoop feestelijke royal fashion, klassieke kerstliedjes en een echt rendier. Als dochter van twee feestartikelmagnaten weet Kate natuurlijk wel hoe je een Christmas party houdt!

Knalrood middelpunt

En wauw, wat een kerstoutfit! De hertogin van Cambridge liet met haar niet te missen jurk duidelijk zien wie het middelpunt was van Royal Carols: Together At Christmas. Kate droeg een knalrode japon (we noemde het eerder al dé koninklijke modekleur van 2021) met een grote strik van Catherine Walker, een merk waar ze al jaren fan van is.

Bijzonder detail is dat Kate dezelfde jurk droeg tijdens de uitvaart van prins Philip eerder dit jaar, maar dan in het zwart. Ook haar oorbellen hebben we eerder gezien. De art deco sieraden met saffier en diamant komen uit de collectie van Queen Elizabeth en werden vroeger gedragen door The Queen Mother.

Royal feestvreugde

Ook van de partij waren Kate's echtgenoot, prins William, en andere leden van de koninklijke familie, zoals prinses Eugenie, prinses Beatrice, gravin Sophie en Zara Tindall. De Middletons maakten ook hun opwachting. Zo werden de ouders van Kate, Carole en Michael Middleton, gespot toen ze de kerk binnenwandelden, samen met Kate's zusje Pippa en broertje James.

Te midden van al die familieleden blikte Kate terug op de afgelopen jaren. “We hebben geliefden verloren, gezien hoe hulpverleners onder enorme druk werden gezet, en ervaren hoe hartverscheurend het is om geïsoleerd te zijn van degenen van wie we het meeste houden. Daarnaast hebben we ook gezien hoe gemeenschappen samen zijn gekomen om mensen te ondersteunen die dat het hardst nodig hebben. Doordat we van andere mensen gescheiden werden, zijn we er weer aan herinnerd hoe sterk menselijke verbindingen zijn. Hoe hard we elkaar nodig hebben. En hoe liefhebben en het gevoel hebben dat je bij elkaar hoort steun kan geven in moeilijke tijden. Het belang van gewoon samenzijn.” Als dat geen kerstgedachte is!

Bron: Hello! Magazine, People | Beeld: BrunoPress, The Royal Family

Laatste nieuws

Zie ook