Prinses Diana had één belangrijke regel betreffende de opvoeding van Harry en William

Diana wilde een zo normaal mogelijke opvoeding voor haar zoons, ook in de kerstperiode.

Van een praktische benadering van het ouderschap tot zich uitspreken over geestelijke gezondheid: Lady Diana Spencer deed dingen op haar manier. Zo stond ze er bijvoorbeeld op dat haar zoons Harry en William niet al te verwend werden tijdens de kerst.

Regels

Dat Diana het niet zo nauw nam met de koninklijke regels betreffende de opvoeding van haar zoons werd voor het eerst duidelijk toen ze besloot om William naar een openbare school te sturen. Geen koninklijke docenten en thuisonderwijs voor Diana's zonen, prins William werd de eerste erfgenaam van de Britse troon die naar een openbare school ging. Diana wilde een zo normaal mogelijke opvoeding voor haar zoons. En daar hoorde een koninklijke verwenning niet bij.

Volgens Diana's voormalig lijfwacht, Ken Wharfe, werden Harry en William tijdens kerst overspoeld met cadeaus. Diana vond zoveel cadeaus niet nodig, en stond erop dat een deel van de pakjes werd geschonken aan mensen in armoede of nood.

Diana met Harry en William. Beeld: BrunoPress

Bescheiden

“Diana was heel voorzichtig om ervoor te zorgen dat ze niet overspoeld werden met geschenken – er verschenen vaak geschenken waarvan de afkomst niet bekend was, en die werden dan meestal teruggestuurd of aan liefdadigheidsinstellingen gegeven omdat ze deze niet nodig hadden,” vertelde Wharfe aan OK! Magazine. “Ze was heel bewust over wat ze kocht, omdat ze wist dat de gang in Sandringham vol zou liggen met cadeaus.”

Diana en Harry

Respect

Daarnaast maakte Diana er ieder jaar weer een traditie van om zelf op pad te gaan en cadeaus voor Harry en Willam te kopen – in tegenstelling tot de meeste royals, want die sturen vaak het personeel op pad. “Ze was erg gul met cadeaus. Ze kende de plattegrond van Harrods en Harvey Nichols en winkelen was altijd een hands-on ervaring”, gaat Wharfe verder.

Op deze manier hoopte Diana haar zoons een 'normale opvoeding' te kunnen geven. Dat zag je ook terug in de manier waarop Harry en William met het personeel om moesten gaan. Ze moesten hen namelijk altijd op een respectvolle manier behandelen. “Ze stond er erg op dat haar kinderen regelmatig een praatje maakten met al het personeel. Diana zei vaak dat het personeel allemaal deel uitmaakte van een grote familie en op Sandringham was dat niet anders”, voegde Wharfe eraan toe. “Diana en haar kinderen liepen overal rond, van de koninklijke vertrekken tot in de personeelsruimtes. De keuken was altijd het middelpunt, zeker met Kerstmis.”

Bron: Honeynine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws