Het verborgen detail in de portretfoto’s van prinses Amalia

Dit was ons nog niet opgevallen!

Lees ook

Na haar allereerste toespraak afgelopen woensdag raken we niet uitgesproken over prinses Amalia. De kroonprinses van ons land blies afgelopen week alweer achttien kaarsjes uit en ter ere van deze bijzondere mijlpaal verschenen er prachtige portretfoto's van de prinses. En daarin blijkt een lieve knipoog naar koningin Máxima te zitten.

Ringen met betekenis

Fotograaf Frank Ruiter kreeg de eer om de prinses vast te leggen op de gevoelige plaat, vlak voor haar mijlpaal-verjaardag. De foto's zijn gemaakt bij de prinses thuis, in de Oranjezaal en de Chinese Zaal van paleis Huis ten Bosch. Wat ons betreft geeft het de portretten meteen een statig tintje: we hebben hier echt met een volwassen toekomstig vorstin te maken!

De prinses poseerde in twee verschillende jurken tot over de knie. Het team van Modekoningin Máxima wist razendsnel te achterhalen welke merken Amalia droeg op haar verjaardagsportretten. De rode jurk is van MaxMara (voor 569 euro is-ie van jou). Met haar sieraden, een goudkleurige ketting en set oorbellen van het ethische merk See Me steunt prinses Amalia een goed doel. Maar wat ons later pas opviel aan de foto's, waren de ringen die Amalia droeg. Dit waren namelijk niet zomaar een paar ringen.

Foto: RVD – Frank Ruiter

Verborgen detail

Een van de ringen is namelijk een heel speciaal sieraad. Dit is namelijk de robijnen ring die Máxima kreeg toen ze in 2003 van Amalia beviel, weet royaltydeskundige Justine Marcella te vertellen bij Beau. Of koningin Máxima de ring aan haar dochter cadeau heeft gegeven, weten we niet. Misschien mocht de prinses hem voor deze keer lenen, omdat de ring zo goed matcht bij haar prachtige robijnkleurige jurk, en het natuurlijk het uitgelezen moment is voor een stukje symboliek.

Foto: RVD – Frank Ruiter

Stropdas

Wie de ring goed wil zien moet wel een beetje inzoomen. Het detail was ons dan ook bijna ontgaan. Net zoals de stropdas die koning Willem-Alexander droeg tijdens de toespraak van zijn dochter. Dat was namelijk ook niet zomaar een stropdas, maar dé stropdas die hij in 2003 droeg toen hij Amalia voorstelde aan de pers. Eén ding is in ieder geval zeker: het koningshuis is dol op symboliek!

Bron: Libelle | Beeld: RVD – Frank Ruiter

Laatste nieuws

Zie ook