De tweeling van Monaco: ‘Jacques en Gabriella lijken qua karakter niets op elkaar’

Vandaag blaast de Grimaldi-tweeling zeven kaarsjes uit!

De slingers hangen uit in het paleis van Monaco! Prins Jacques en prinses Gabriella vieren vandaag hun zevende verjaardag. De royal twins van prins Albert en prinses Charlene beginnen al aardig hun eigen en héél verschillende persoonlijkheden te krijgen.

Een roerig jaar

Wat een jaar moet het geweest zijn voor de mini-Monaco's! Al maandenlang moeten ze hun moeder Charlene missen vanwege haar gezondheidstoestand, en ondertussen neemt vader Albert de tweeling op sleeptouw. De royal training van de piepjonge Grimaldi's begint vroeg. Van Dublin tot Glasglow tot Zuid-Afrika en hun eigen ministaatje: Jacques en Gabriella hebben dit jaar heel wat afgereisd en koninklijke bezoeken afgelegd. Daarnaast moesten ze ook na twee maanden alweer stoppen op hun nieuwe school en worden ze nu binnen de paleismuren opgeleid.

Prins Jaques en prinses Gabriella tijdens de Nationale Feestdag, november 2021. Beeld: BrunoPress

Eigen karakters

Het lijkt erop alsof het turbulente afgelopen jaar de tweeling alleen maar hechter heeft gemaakt. Niet gek natuurlijk, al schijnen Jacques en Gabriella wel allebei een heel eigen karakter te hebben. “Jacques is wat meer verlegen en rustig, Gabriella is meer extrovert en niet op haar mondje gevallen”, vertelde prins Albert er eerder dit jaar over aan People. Daarnaast is het jarige prinsje volgens zijn vader “iemand die goed observeert en de situatie inschat” terwijl zijn zus “geen enkele schaamte kent in het bijzijn van andere mensen.” Gabriella is “dol op dansen en zingen”, iets waar Jacques dan weer niets moet hebben.

Prins Jaques en prinses Gabriella bij een rugbytoernooi, juni 2021. Beeld: BrunoPress

Normale én royal opvoeding

Prins Albert benadrukt vaak dat hij zijn tweeling een normale opvoeding wil geven, maar wel eentje waarbij de koninklijke plicht centraal staat. Waar hun leeftijdsgenoten net optelsommetjes leren maken en eerste zinnetjes leren pennen, worden Jacques en Gabriella al bijgebracht wat hun royal duty is. “We hebben hen in eenvoudige termen uitgelegd wat de 'koninklijke plicht' is”, legt prins Albert uit. “We gaan hen niet gek maken met een stap-voor-stap uitleg over alles wat we van het verwachten.”

Prins Jaques en prinses Gabriella in een kerstdorp, december 2021. Beeld: BrunoPress

En dan is er ook nog een groot verschil voor wat die koninklijke plicht later gaat betekenen. Hoewel prins Jacques het jongste kind is van prins Albert – Gabriella is een paar minuten ouder, en daarnaast zijn er nog halfzus Jazmin Grace en halfbroer Alexandre – is hij de eerste in de lijn van de troonopvolging. Alleen kinderen geboren uit een huwelijk maken aanspraak op de troon, en jongens krijgen daarbij in Monaco nog altijd voorrang (prins Jacques: kun je dit aanpassen zodra je de troon bestijgt?). In de toekomst wordt Jacques dus officieel vorst, Gabriella heeft als 'gewone prinses' toch een grotere vrijheid.

Prins Jacques en prinses Gabriella planten een boom, november 2021. Beeld: BrunoPress

Eigen wereldje

Een taak die prins Jacques wel aan zal kunnen, vertelde prinses Charlene jaren geleden al aan Paris Match. “Jacques is een echte baas en hij lijkt op zijn vader. Hij heeft maar weinig slaap nodig en kijkt altijd rond. Hij heeft een beschermende kant ontwikkeld, vooral richting zijn zus Gabriella. Ze hebben echt hun eigen kleine wereldje. Het is geweldig om te zien.” Ook als baby was Gabriella al een echte sassy prinses, vertelt Charlene. “Grappig genoeg merkten we op dat ze een echte prinsessenhouding ontwikkelt. Ik kan je wel vertellen dat haar favoriete kleur roze is en dat 'nee' een woord is dat ze niet graag hoort.”

We kijken ernaar uit om de tweeling van Monaco nog verder op te zien groeien, hopelijk snel weer in het bijzijn van hun moeder. Joyeux anniversaire, Jacques en Gabriella!

Bron: Gala, People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws