Wanneer zien we hertogin Kate weer met een tiara?

It's been a while.

Het is alweer even geleden sinds we hertogin Kate met een tiara op haar hoofd spotten. Slechts elf keer is ze gezien met het juweel, dat traditioneel alleen weggelegd is voor getrouwde dames met een zekere status. En hoewel ze daarbij veel voor hetzelfde exemplaar kiest, staat het de hertogin keer op keer adembenemend. Wanneer is het eerstvolgende moment dat we Kate weer met een tiaria zullen zien?

Gelegenheden

Royal ladies kunnen – hoe graag ze dat ook zouden willen – niet zomaar de deur uitstappen met een tiara op hun hoofd. Het fonkelende kroontje is alleen voorbehouden aan speciale gelegenheden zoals staatsbanketten, de jaarlijkse receptie van de Queen en de staatsopening van het parlement. Niet heel veel gelegenheden voor Kate dus om haar mooiste tiara te laten zien.

Het is dan ook onwaarschijnlijk dat we de hertogin van Cambridge dit jaar nog met een tiara in haar lokken zullen zien. In december is die mogelijkheid er meestal wel bij de receptie van het corps diplomatique in Buckingham Palace, maar deze zal waarschijnlijk niet plaatsvinden door de huidige maatregelen.

Kate droeg ook een tiara tijdens haar bruiloft.

Staatsbezoek

Wanneer we Kate dan wel weer een tiaramoment kan beleven? Dat zal misschien tijdens het eerstvolgende staatsbezoek zijn. Kate en William hebben immers nog een staatsbezoek aan Japan tegoed. Deze werd twee jaar achter elkaar uitgesteld en zal volgend jaar misschien wél kunnen plaatsvinden. Het paleis heeft hier helaas nog geen datum voor gegeven, dus we kunnen alleen maar afwachten én duimen op het volgende tiaraverschijning van the Duchess.

Lover’s Knot

De laatste keer dat we hertogin Kate met een tiara zagen, was in december 2019 tijdens de receptie van het corps diplomatique. Kate droeg destijds een fluwelen Alexander McQueen-jurk én de Lover's Knot tiara – haar favoriete tiara (zie de afbeelding boven aan het artikel). De Lover's Knot is inmiddels niet alleen de favoriet van Kate, maar was ook ooit de favoriet van prinses Diana. Zij kreeg deze tiara als huwelijksgeschenk van de Queen in 1981 en droeg hem vervolgens met regelmaat, als de dresscode het toestond.

Bron: Hellomagazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws