Royaltydeskundige: ‘Prinses Charlene lijkt hierin erg op prinses Grace’

Ook prinses Grace zou hebben geworsteld tijdens haar huwelijk.

Lees ook

De gezondheidssituatie van prinses Charlene houdt al maanden de gemoederen bezig in Monaco. Ze is inmiddels weg uit Zuid-Afrika, maar daarmee is ze nog lang niet de oude. Sterker nog, een koningshuisexpert denkt zelfs dat Charlene een soortgelijke depressie als haar overleden schoonmoeder Grace Kelly heeft.

Gezondheid

Momenteel verblijft prinses Charlene in een behandelcentrum op een geheime locatie in Europa om te herstellen van 'ernstige fysieke en emotionele vermoeidheid', zoals echtgenoot prins Albert het verwoordt. Hiervoor zat ze maandenlang vast in Zuid-Afrika vanwege een heftige neus-, oor- en keelinfectie die haar ervan weerhield om in het vliegtuig terug naar Monaco te stappen.

Prins Albert beschreef haar toestand onlangs als een “diepe algemene vermoeidheid…uitputting, zowel emotioneel als fysiek” die niets te maken had met alle speculaties. “Omdat ik weet dat er geruchten de ronde doen: Dit is niet COVID,” voegde Albert eraan toe. “En het is ook niet gerelateerd aan kanker. Het zijn ook geen relatieproblemen. En als je een andere speculatie wilt bespreken, het heeft helemaal niets te maken met plastische chirurgie of cosmetische ingrepen.”

Vergelijkbaar met Grace

Een journalist die vroeger verslag deed van de prinselijke familie in Monaco, vindt de situatie van Charlene echter wel heel veel lijken op die van prinses Grace in 1956. Zij had soortgelijke klachten toen ze in 1956 met prins Rainer III trouwde. “Grace had een vreselijke depressie tijdens de eerste jaren van hun huwelijk, vergelijkbaar met wat er nu met Charlene aan de hand is,” vertelt journalist Joel Stratte-McClure aan The New York Post. “Ze was erg ongelukkig.”

Geruchten

Voordat Grace met Rainer trouwde was ze een succesvolle actrice in Hollywood. Grace maakte haar acteerdebuut in de film Fourteen Hour in 1951. Toen was ze 22 jaar. Vier jaar later, in 1955, kreeg ze een Oscar voor beste actrice in de film The Country Girl. Een jaar later, in 1956 speelde Grace in High Society, wat achteraf haar laatste film bleek te zijn. Rond die tijd ontmoette ze namelijk prins Rainier III van Monaco, en al snel waren de twee verloofd. Door het huwelijk in 1956 moest ze haar succesvolle carrière als actrice aan de wilgen hangen en plaats maken voor het leven als prinses van Monaco.

Volgens een inwoner van Monaco heeft die switch haar qua gezondheid niet al te goed gedaan. Prinses Grace leefde naar verluidt ook met geruchten dat haar echtgenoot ontrouw zou zijn geweest tijdens hun huwelijk, terwijl Charlene weer te maken kreeg met nieuwe speculaties dat haar echtgenoot een derde liefdeskind zou hebben verwekt. “Óf ze had een vreemde afstandelijkheid, alsof het haar niet kon schelen hoe ze door iemand in Monaco werd gezien, óf ze leek zich ellendig te voelen maar zonder de kracht om er iets aan te doen”, zei de bron over Charlene.

Beeld: Brunopress

Zuid-Afrika

“Ze was erg moeilijk te doorgronden. Ze was geen typische Monegaskische trophy wife. Ze was geen gold digger.” Een andere bron weet te vertellen dat het lange verblijf in Zuid-Afrika de reden is van Charlenes huidige toestand. De roddels over haar huwelijk zouden haar de das om hebben gedaan. “Je kon de afgelopen maanden niet naar een etentje of een bar in Monaco gaan zonder roddels te horen over wanneer ze terug zou komen of dat [Charlene] terug zou komen”, vertelde de bron aan de media. “Maar sinds ze terug is en dit allemaal is gebeurd, zijn de gesprekken serieus geworden, alsof ze echt aan een depressie lijdt.”

Hoe het ook zit, we wensen de prinses veel sterkte!

Bron: Honeynine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook