Terugblik: de kerstoutfits van hertogin Kate

Warme mantels die koninklijke goedkeuring kregen.

Lees ook

Er is altijd één momentje tijdens de kerstdagen waarop we de royal family te zien krijgen en kunnen zien wat voor een feestoutfit zij hebben uitgekozen. Wordt het rood, groen of toch rood met groen?

Kerst op Sandringham

Traditiegetrouw vieren de Britse royals Kerstmis ieder jaar op Sandringham, een landgoed van de Queen op het Engelse platteland. Hun kerstfeestje blijft privé, maar er is een momentje waarop de pers een paar foto's mag maken. Dat is wanneer ze naar de nabijgelegen kerk trekken voor de kerstdienst. Wat Christmas outfits betreft zien we dus vooral warme mantels en dikke panty's, maar áltijd met een elegant en koninklijk tintje. Kijk mee met een paar van hertogin Kate's kerstoutfits de afgelopen jaren!

2021: Rood met een droevig tintje

Duchess of Cambridge, december 2021. Beeld: BrunoPress

Dit is eigenlijk een pre-christmas look, de hertogin van Cambridge droeg hem tijdens haar speciale kerstdienst op 8 december van dit jaar. De felrode manteljurk met grote strik is natuurlijk very christmassy, maar heeft ook een diepere betekenis volgens deskundigen op het gebied van koninklijke mode. Kate droeg namelijk exact dezelfde mantel, maar dan in het zwart tijdens de uitvaart prins Philip eerder dit jaar. Volgens de experts zou ze nu laten zien dat haar familie nog altijd om hem rouwt, feeststemming of niet.

2019: Grijs met groen

Duchess of Cambridge, december 2019. Beeld: BrunoPress

Helemaal op elkaar afgestemd, hertogin Kate en prinses Charlotte! Grijs hoeft geen saaie keuze te zijn als alle accessoires (inclusief je dochter, dus) perfect bij elkaar passen.

2018: Rood en een geliefd accessoire

Duchess of Cambridge en de Duchess of Sussex, december 2018. Beeld: BrunoPress

Ach, de goede oude tijden waarin de hertoginnen lachend naast elkaar liepen. In 2018 ging Kate Middleton voor een ton-sur-ton rode kerst en kwam een van haar meest geliefde accessoires, de haarband, tevoorschijn. Nee, je hoofd wordt er niet warm van, maar stylish en feestelijk is het wel.

2017: Rood én groen

Duchess of Cambridge, december 2017. Beeld: BrunoPress

Best of both worlds! In 2017 ging Kate, destijds zwanger van prins Louis, voor kerstkleuren rood én groen met een klassiek ruitje en een van haar meest winterse hoofddeksels van de afgelopen Kerstmissen. De manteljurk is een stuk korter dan Kate's normale holiday outfits, dus op alle vlakken is dit er een die eruit springt.

2015: Groen en gelaarsd

Duchess of Cambridge, december 2015. Beeld: BrunoPress

It's all in the details. Hoge suède laarzen blijven altijd een winner voor een kerstoutfit waarbij je ook nog eens je voeten droog en warm houdt. De zilveren broche zagen we ook bij de look van 2018. Het is een eikenblad, onderdeel van het familiewapen van de Middletons. Het idee van een persoonlijk, jaarlijks terugkerend sieraad spreekt ons wel aan – mogen we er ook eentje onder de kerstboom?

Bron: Town & Country | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook