Love it or hate it: Koningin Letizia haalt haar ‘kinky boots’ weer uit de kast

Vuurrood en torenhoog: het meest spraakmakende schoeisel van koningin Letizia keert terug!

Lees ook

De Spaanse pers noemt het haar 'kinky boots', de felrode, kniehoge laarzen van koningin Letizia. Deze week droeg de koningin de spraakmakende laarzen opnieuw. “Koningin Letizia onderscheidt zich qua stijl met gedurfde trends die we in eerste instantie als weinig koninklijk zouden beschouwen.”

Over de knie

Zó steek je erbovenuit als koningin. Bij een bijenkomst waarin iedereen in zwart of grijs pak verscheen, kwam Letizia opdagen in het vuurrood met kraakhelder wit. Het is een typische entree voor de Spaanse koningin, die zich niet snel naar het standaardplaatje van koninklijke stijl schikt.

Koningin Letizia bij het 75-jarig jubileum van Unicef. Beeld: BrunoPress

Gisteren verscheen ze bij het 75-jarige jubileum van Unicef opnieuw in een van de opvallendste laarzen uit haar garderobe, deze vurige exemplaren van Magrit, waarmee ze liet zien dat ze haar eigen stijl geheel onder over de knie heeft.

Tikje gedurfd

Letizia droeg de overknee laarzen voor het eerst in 2017, en sindsdien komen ze regelmatig weer tevoorschijn. Royal fashion fans zijn er ook al járen verdeeld over. Zijn dit de tofste schoenen uit het koninklijke schoenenrek? Of net iets te kinky voor een formeel feestje? Het is natuurlijk maar net hoe je ze draagt.

Koningin Letizia bij kunstbeurs ARCO in 2018. Beeld: BrunoPress

“Koningin Letizia onderscheidt zich qua stijl op veel manieren, en daarvan is het dragen van gedurfde trends die we op het eerste gezicht als weinig koninklijk zouden beschouwen”, oordeelt het Spaanse magazine Vanitatis. “Maar ze durft alles en Letizia's collectie overknee laarzen is misschien wel het leukste in haar schoenenrek. De rode suède laarzen van Magrit zijn favoriet en ze droeg ze opnieuw tijdens het jubileum van Unicef, waarmee ze opnieuw laat zien dat ze een stap verder gaat in de modewereld.”

We zijn benieuwd: wat vinden de lezers van Beau Monde? Breng hieronder je stem uit en bekijk hoe de meningen verdeeld zijn.

De look van Letizia

En hoe zit het met de rest van de outfit? Die is als je het ons vraagt behoorlijk koninklijk te noemen. De witte top is van Hugo Boss, een label dat Letizia vaker draagt en ook bij prinses Mary van Denemarken en Meghan Markle in de kast hangt. De fleurige rok is van Carolina Herrera, ook al een geliefd merk bij hertoginnen Meghan en Kate, en ook koningin Máixima heeft er minstens één japon van. Is de stijl van koningin Letizia verrassend? Dat zeker! Maar helemáál van het royal pad af gaat ze nooit.

Bron: Cotilleo, Daily Mail, Vanitatis | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook