Familiekiekje! Oranjes ‘weer even samen’ voor de feestdagen

Het koninklijk gezin is weer compleet!

Lees ook

It's family time voor de Oranjes! De feestdagen staan voor de deur, en daarom is het gezin voor even weer compleet. Op Instagram delen de royals een gezellig familiekiekje.

Samen thuis

De Oranjes zijn weer herenigd! “De feestdagen zijn in aantocht: even weer samen thuis”, schrijft het Koninklijk Huis bij een familiekiekje op Instagram. Op de foto zien we een stralende koning Willem-Alexander en koningin Máxima samen met hun drie dochters, prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. De afgelopen tijd was het gezin niet compleet, maar waren ze verspreid over de wereld aan het werken en studeren. Zo aan het einde van het jaar zijn de royals weer allemaal terug in Den Haag en kunnen ze zich dus opmaken voor gezellige kerstdagen met zijn vijven!

Dochters in het buitenland

Het was de afgelopen tijd stil in Paleis Huis ten Bosch. De oudste dochter van het koningspaar, prinses Amalia, heeft momenteel een tussenjaar. Wat dat precies inhoudt voor de kroonprinses weten we niet, maar dat ze een tijd in het buitenland doorbrengt is zeker. Hier zou ze onder meer stages lopen, maar ze wil ook veel van de wereld zien. Ook prinses Alexia heeft haar vleugels uitgeslagen. De middelste van de drie A'tjes volgt lessen op het Atlantic College in Wales en lijkt het daar erg naar d'r zin te hebben. Prinses Ariane was dus een tijdje alleen samen met haar ouders, maar tijdens de feestdagen is ze weer herenigd met haar zussen!

Spannende week

Prinses Amalia heeft een spannende week achter de rug. De kroonprinses is dinsdag achttien jaar geworden, en daarmee troongerechtigde. Woensdag stond al meteen de eerste officiële gelegenheid in de agenda van de jonge royal: haar intrede in de Raad van State. Hier gaf ze haar allereerste toespraak en beantwoorde ze vragen van de pers.

Hoewel ze nu officieel zitting heeft genomen in de afdeling advisering van de Raad van State, zal ze voorlopig nog niet vaak een vergadering bijwonen. Zo klonk een stukje van haar toespraak: “Om mijn taak te kunnen vervullen en mij in te zetten voor het koninkrijk, zal ik nog veel moeten leren. Ik realiseer mij hoe weinig ik pas weet over de taken van de overheid, de beoordeling van wetten, het functioneren van het bestuur en de functie van de rechter. Mijn grootmoeder en ook u, voorzitter, hebben al mogen profiteren van het heldere inzicht dat de Raad daarover biedt. In die lijn hoop ik ook na de afronding van mijn studie de vergaderingen regelmatig bij te wonen.” Voor nu kan Amalia even opgelucht ademhalen nadat ze haar eerste royal duty succesvol heeft volbracht, en samen met het gezin genieten van de feestdagen!

Beeld: RVD (Mischa Schoemaker), Instagram

Laatste nieuws

Zie ook