Koningspaar reageert op winst Max Verstappen: ‘We hebben de race vol spanning gevolgd’

'Onze welgemeende felicitaties met het wereldkampioenschap!'

Lees ook

Net als tout Nederland zaten ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima vanmiddag aan de buis gekluisterd om Formule 1 te kijken. Max Verstappen wist de slotrace in Abu Dhabi op het nippertje te winnen en mag zich nu de eerste Nederlandse Formule 1-wereldkampioen noemen. Het koningspaar feliciteert de 24-jarige autocoureur nu met het behalen van deze bijzondere winst.

Spannende race

Het lijkt erop dat Máxima en Willem-Alexander vanmiddag – net als vele anderen – met samengeknepen billen op de bank zaten om Formule 1 te kijken. “De allesbeslissende race in Abu Dhabi was de ontknoping van dit spannende seizoen. Op achterstand bleef Verstappen tijdens de race zijn geduld bewaren”, begint het koningspaar hun bericht op Instagram.

“Tactisch sterk speelde zijn team ronde na ronde. Tot de bloedstollende slotfase. Hij pakte zijn kans en maakte het verschil: Max Verstappen is wereldkampioen Formule 1!”

Formule 1 kijken met de prinsessen

Eerder werd al bekend dat de Oranjes voor de feestdagen weer zijn herenigd. De drie dochters van Willem-Alexander en Máxima, prinsessen Amalia, Alexia en Ariana waren namelijk over de wereld verspreid aan het werken en studeren. Zo aan het einde van het jaar keerden de jonge royals weer terug naar Den Haag om samen kerst te vieren én om samen Formule 1 te kijken.

“Net als heel Nederland hebben ook wij vijven de race vol spanning gevolgd”, laten de koning en koningin dan ook weten. “Onze welgemeende felicitaties met het wereldkampioenschap.” ⁣

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook