‘Prinses Charlotte lijkt als twee druppels water op een jonge Queen Elizabeth’

De Windsor-genen zijn sterk!

Lees ook

Altijd leuk, een nieuw familieportret van de Cambridge'jes. Op social media raken liefhebbers vooral niet uitgesproken over prinses Charlotte en haar ijzersterke Windsor-genen.

Koninklijke kerstkaart

Traditiegetrouw brengen prins William en hertogin Kate elk jaar in een december een kerstkaart uit, met daarop een nieuwe foto van het hele gezin. Dit jaar wisten ze te verrassen met een zonnige vakantiefoto, die eerder dit jaar in Jordanië is genomen.

Binnen mum van tijd verzamelde het kiekje honderdduizenden likes en reacties online. Het is tenslotte ook maar een van de weinige momenten waarop de Cambridge-kinderen, prins George (8), prinses Charlotte (6) en prins Louis (3), weer in beeld komen. En hoewel ze alle drie groeien als kool, leidt vooral Charlottes verschijning tot veel reacties. “Hoe ouder prinses Charlotte wordt, hoe meer ze op de Queen gaat lijken.”

Kijk & vergelijk

Hieronder een jonge Queen (toen nog prinses Elizabeth, rechts) met haar zusje prinses Margaret in 1932. Elizabeth had toen ongeveer dezelfde leeftijd als haar achterkleindochter prinses Charlotte nu, en we snappen de vergelijking! De Windsor-genen zijn ook een paar generaties later nog duidelijk zichtbaar.

Beeld: BrunoPress

It’s in the details

Meestal krijgen we maar één gezinsportret per jaar van Kate, William en de kinderen, en het is er altijd eentje waar lang over na is gedacht. Zo is de keuze voor Jordanië een betekenisvolle. Kate Middleton woonde er als kind en heeft tijdens de vakantie de plekken uit haar jeugd aan haar eigen kinderen kunnen laten zien.

Nog een flinke throwback is de ketting die de hertogin draagt. Volgens de kenners is dat een gouden Dallah, een type koffiepot uit het Midden-Oosten, en had Kate het kettinkje ook al in 2005, toen ze nog het studievriendinnetje van William was.

Er wordt blijkbaar nogal wat bewaard in de koninklijke garderobes. De kinderen dragen namelijk ook kleding die we eerder hebben gezien. Prinses Charlotte en prins Louis dragen donkerblauwe gympjes die ook in eerdere foto's voorbij zijn gekomen. Dat zou een uitgekiende zet zijn van moeder Kate, die weet dat haar jongste kinderen nu al trendsetters zijn. Door ze keer op keer hetzelfde te kleden probeert ze een kindermodehype te voorkomen.

Cambridge’jes nieuwe stijl

Wat ook opvalt aan de foto is dat Kate en William hun handen op elkaars bovenbeen laten rusten. Een ongekend intiem momentje voor senior royals in het openbaar, maar het lijkt er al het hele jaar op dat de twee wat minder stijfjes over willen komen. Zo gaven de hertog en hertogin van Cambridge eerder dit jaar een paar lieve foto's vrij ter ere van hun 10-jarig huwelijksjubileum. En eerder dit najaar deelden ze op Instagram behind the scenes momenten waarin ze liefdevol een arm om elkaar heen hebben geslagen. Het lijken misschien maar kleinigheidjes, maar het is toch een grote verandering voor de Koninklijke Hoogheden voor wie handjes vasthouden in het openbaar altijd uit den boze was. De kerstkaart laat zien dat de Cambridge'jes echt een nieuwe weg inslaan!

Bron: Hello! Magazine, Now to Love | Beeld: BrunoPress, HRH The Duchess of Cambridge

Laatste nieuws

Zie ook