Dit is het vermogen van Pippa Middleton

De zus van Kate heeft een leuk bedrag op haar bankrekening staan.

Lees ook

Ze heeft in tegenstelling tot haar zus geen titel of paleis, maar Pippa Middleton zit er alsnog behoorlijk warmpjes bij. Volgens Express mag Pippa zichzelf een multimiljonair noemen, maar hoe komt ze aan die goed gevulde bankrekening?

Miljoenen euro’s

Toen Kate, Pippa en hun broertje James nog jong waren, zaten de Middletons al goed in de slappe was dankzij het succesvolle bedrijf van hun ouders. De kinderen gingen naar dure privé-kostscholen waar ze een plek in het hockeyteam bemachtigden, en kregen later van hun ouders hun eigen, luxe flat in een chique Londense wijk van waaruit ze de exclusieve clubs van de Britse hoofdstad konden bezoeken. Met het vermogen van Kate, de huidige Duchess of Cambridge, zit het nog altijd wel goed, maar ook Pippa is er sinds haar jonge jaren niet op achteruitgegaan. Naar verluidt heeft ze een fortuin van meer dan 42 miljoen euro. Ka-ching!

Herenhuis

James, Pippa en hun kinderen Arthur (3) en Grace (9 maanden) wonen in een groot herenhuis in de Londense wijk Chelsea, niet ver van Kensington Palace en Buckingham Palace. Het huis is naar verluidt 20 miljoen euro waard en heeft zes slaapkamers, een eigen gym, een lift en een personeelsvertrek. Een riant optrekje dus, en dat nog eens naast die vette bankrekening. Hoe kommen de Matthews-Middletons daaraan?

James

Net als Pippa is hubby James Matthews afkomstig uit een rijke familie. Hij studeerde onder andere aan het prestigieuze Eton College, waar ook prins William en prins Harry naar school gingen. Volgens Britse media heeft James onder andere zijn eigen privéjet à 3,5 miljoen euro. Na een carrière als Formule 3-coureur begon hij zich in het Londense financiële wereldje te begeven. Met zijn eigen bedrijf Eden Rock Capital Management adviseert hij ándere rijke mensen hoe ze hun geld het beste kunnen investeren of beleggen. En dat legt hem geen windeieren! Het precieze vermogen van James is niet bekend, maar het schijnt in de miljarden te lopen. In de toekomst kan James ook nog een flinke erfenis verwachten. Zijn vader, David Matthews, is onder andere eigenaar van een kasteel en een grote lap land in Schotland, waar de titel Laird of Glen Affric bij hoort.

James ging in 2016 op één knie voor Pippa met een verlovingsring ter waarde van bijna 300.000 euro. Een jaar later stapten de twee in het huwelijksbootje tijdens een sprookjesachtige wedding van ruim 290.000 euro. Geld moet rollen!

James Matthews en Pippa Middleton. Beeld: BrunoPress

Schrijven en studeren

Pippa zelf heeft haar spaargeld te danken aan haar werk voor Party Pieces, het feestartikelenbedrijf van haar ouders. Ze schrijft onder andere voor hun magazine, en tikt ook zo nu en dan een artikeltje voor tijdschriften als Waitrose Kitchen en Vanity Fair. Voor bijna 470 000 euro schreef Pippa het boek Celebrate, over hoe je een goed feestje geeft (en je aan de etiquette houdt!). Vorig jaar liet Pippa een bedrijf met de naam Pippa's playground registreren, maar hierover is nog niets bekend. Momenteel zou het zusje van de hertogin van Cambridge een studie doen op het gebied van wellness. Denk: massages, yogaklasjes en accupunctuur. We zijn benieuwd naar haar volgende career move, maar Pippa kennende brengt het vast goed geld in het laatje.

Bron: Gala.fr, Town & Country, People, Wealthy Genius | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook