Dit waren de eerste kerstcadeaus van Kate en Meghan aan de Queen

Wat geef je tijdens de eerste kerst met Hare Majesteit je schoongrootmoeder?

Lees ook

Voor velen een spannend moment: de eerste keer kerst vieren met de in laws en ondergedompeld worden in onbekende familietradities. Al helemaal als je schoonfamilie the royal family is.

Kerstcadeaus

Iedere kerst trekken de Britse royals met de hele familie naar Sandringham, het landgoed van de Queen, voor een uitgebreid feest. Cadeautjes onder de boom horen daar óók bij, en zijn misschien wel de lastigste traditie voor nieuwkomers binnen de familie. Want wat geef je bijvoorbeeld aan Queen Elizabeth, iemand die écht alles al heeft? In een interview uit 2016 verklapte hertogin Kate dat zij ook met die vraag worstelde tijdens haar eerste koninklijke kerst.

Eerste koninklijke kerst

Kate mocht in 2011 voor het eerst mee naar Sandringham, toen ze net een aantal maanden getrouwd was met prins William, de kleinzoon van Hare Majesteit. “De Queen geeft er echt om. Ik kan me herinneren dat ik voor het eerst op Sandringham was voor Kerstmis en ik me zorgen maakte over wat ik de Queen als kerstcadeau kan geven”, vertelt de hertogin in de documentaire Our Queen at 90. “Ik dacht: Gosh, wat kan ik haar nu eens geven? Ik dacht terug aan wat ik mijn eigen grootouders zou geven en ik besloot: 'Ik maak zelf iets voor haar.' Wat vreselijk verkeerd had kunnen gaan. Maar ik besloot om mijn grootmoeders recept voor chutney te maken.”

Queen Elizabeth en hertogin Kate. Beeld: BrunoPress

“Ik maakte me er een beetje zorgen over, maar ik zag de volgende dag dat de chutney op tafel stond. Zo'n eenvoudig gebaar betekende zoveel voor me en sindsdien heb ik gezien dat ze dat op veel momenten doet. Het laat zien dat de Queen heel attent is en voor iedereen zorgt.”

Meghans kerstpresentje

In 2017 mocht Meghan Markle – toen net verloofd met prins Harry – alvast Kerstmis vieren met de royal schoonfamilie. En ook zij stond voor de lastige vraag: wat geef je aan een Majesteit? Meghan gooide het over een andere boeg en besloot een grappig cadeautje te geven. Dat is trouwens wat de meeste royals doen. Aangezien ze alles al hebben wat hun hartje begeert, schenken ze elkaar vooral presentjes die de ontvangers laten lachten tijdens Kerstmis. Volgens de Daily Mirror gaf Meghan op haar eerste koninklijke kerst een zingende speelgoedhamster aan de Queen, die er erg mee in haar nopjes was: “Die kan mijn corgi's gezelschap houden!”

Bron: Hello! Magazine, Gala.fr | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook