Binnenkijken: het toekomstige kasteel van Pippa Middleton

Zelf langskomen mag ook!

Haar zus mag dan wel degene zijn die een prins aan de haak heeft geslagen, ook Pippa Middleton maakt kans om later lady of the castle te zijn.

Schots kasteel

De vermogende familie van Pippa’s echtgenoot James Matthews kocht een aantal jaar geleden namelijk een kasteel in Schotland, Glen Affric. De ouders van James mogen zich daardoor Laird and Lady of Glen Affric noemen, een titel die naar verwachting later overgaat op James en Pippa zelf. Het is misschien geen koninklijke titel zoals haar zwager, zus, neefjes en nichtje hebben, maar wij zouden onze neus niet optrekken voor zo’n landgoed in wonderschoon Schotland.

Het kasteel wordt nu een deel van de tijd bewoond door de Matthews-familie, een ander deel van het jaar wordt het Schotse pareltje verhuurd voor vakanties, evenementen of bruiloften. Zo trouwde ook James’ broer Spencer Matthews er met model Vogue Williams. De prijs voor een verblijf in het kasteel is op aanvraag, maar het zou gaan om zo’n 14.000 euro voor drie nachten – gelukkig is er dan wel ruimte voor acht gasten.

Beroemde bezoekers

In een ver verleden logeerde Queen Mary, de oma van de huidige Queen Elizabeth, al eens in het gebouw waar Pippa later kasteelvrouw van wordt. Meer recentelijk nam niemand minder dan David Beckham er een whiskey-reclame op. Je kunt er bovendien ook het broertje van Kate en Pippa, James Middleton, tegen het lijf lopen. Hij verblijft regelmatig in het kasteel. “Mijn ideale dag op Glen Affric begint met zwemmen in het Loch. Het landgoed heeft wetsuits voor frisse ochtenden te leen! Dan volgt er een hartig ontbijt gemaakt door de fantastische chef, James Lowe”, vertelt een enthousiaste James M. aan Eden Being over het verblijf.

Op het landgoed van zo’n 40 vierkante kilometer is bovendien ruimte genoeg voor koninklijke hobby’s zoals paardrijden, wandelen met de honden, picknicken, kleiduivenschieten of whiskey proeven, weet James Middleton te vertellen. We zouden zéker niet vreemd opkijken als hertogin Kate en prins William hier ook wel eens vertoeven.

Authentiek

Het eeuwenoude kasteel heeft vanbinnen een flinke opknapbeurt gekregen, zodat gasten (voor de volle pond die ze betalen) tenminste wel in alle luxe en comfort kunnen verblijven te midden van de Schotse wildernis. Bij de renovatie zijn alle authentieke elementen wel bewaard gebleven, wat Glen Affric nog meer koninklijke allure geeft.

De sportieve Middleton-zussen kunnen hun hart ophalen in de yogastudio van het landgoed. Voor zo’n uitzicht zouden wij ook wel in een downward facing dog gaan staan.

Of pak het uitzicht gewoon mee terwijl je aan een glaasje wijn nipt vanuit de hottub.

Lady Pippa

Kate Middleton mag dan wel een Royal Highness zijn met ’n echt paleis en een buitenhuis, maar het landgoed van de Matthews’jes dat Pippa straks als Lady mag bestieren lijkt ons ook niet verkeerd. De titel is overigens vooral ceremonieel en hoorde bij de aankoop van het kasteel, want zo gaan die dingen tegenwoordig. Mocht je zelf interesse hebben in een eigen Laird- of Lady-titel, dan kun je die vandaag de dag gewoon online op de kop tikken (no joke!) door een stukje land in Schotland aan te schaffen. Maar een echte kasteelheer of -vrouw worden, dát is natuurlijk een ander verhaal.

Bron: The Glen Affric Estate, Hello! Magazine, House Beautiful | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws