Zweden: party vibes met prinses Estelle en prins Oscar

Duidelijk de mini-me's van Victoria en Daniel!

Geen kerstkaart van de Zweedse royals, maar wel een nieuwe foto van prinses Estelle en prins Oscar. In Stockholm zijn de tradities nét even anders.

Familiefoto’s

It's that time of the year again: nu de feestdagen voor de deur staan delen de royals massaal nieuwe familiefoto's uit als kerstcadeaus. Prins William en hertogin Kate verrasten met een zomerse vakantiefoto, prins Charles en hertogin Camilla kozen voor een klungelig kaartje met een knipoog en de Oranjes lieten zien dat ze tijdens de feestdagen weer met zijn vijven zijn.

In Zweden gaat het er net even anders aan toe. Daar worden we niet voor Kerstmis, maar voor het Luciafeest (13 december) op een nieuw kiekje getrakteerd. Al geeft prins Oscar er alsnog een christmassy draai aan.

Luciafeest x Kerstmis

In Zweden vierden ze afgelopen maandag het Luciafeest ter nagedachtenis aan de heilige Lucia, die volgens de overlevering in het geheim voedsel bracht aan vervolgde Christenen. Vandaar de broodmand in de armen van prinses Estelle (9):

Prins Oscar (5) is daarentegen al helemaal in kerststemming – goed, die boom op de achtergrond helpt natuurlijk ook een beetje mee. Een feestmaand is een feestmaand, die tradities kunnen vast prima door elkaar lopen.

Sprekend!

Niet alleen de vrolijke nieuwe foto brengt de feestsferen met zich mee, ook kiekjes uit de oude doos helpen daar een handje bij. De twee zwart-wit plaatjes hierboven zijn prinses Victoria met haar broertje prins Carl-Philip en zusje prinses Madeleine tijdens het Luciafeest in 1984. Kroonprinses Victoria is hier zeven jaar oud en heeft toch een aardige gelijkenis met prinses Estelle vandaag de dag, nietwaar?

De kaarsen op Vics hoofd (tweede foto) zijn trouwens géén levensgevaarlijke kroon met grote kans op verschroeide lokken, maar ook een verwijzing naar Sint Lucia. Om haar handen vrij te houden voor het meenemen van het voedsel droeg de heilige naar verluidt namelijk kaarsen op haar hoofd. Tja, prinses Estelle, jouw keuze om Lucia te eren met een broodmand als prop lijkt ons toch een tikkie veiliger.

Bron: Kungahuset, People | Beeld: BrunoPress, Instagram Kungahuset

Laatste nieuws