Ex-prinses Mako toont nieuwe stijl in New York

Verdwenen zijn de parelkettingen en mantelpakjes!

Nu prinses Mako geen prinses meer is, is haar leven flink veranderd. Dat geldt voor haar woonplaats, maar ook voor haar verschijning. Verdwenen zijn de parelkettingen en mantelpakjes!

Een nieuw leven

Het leidde dit najaar tot een hoop commotie: Prinses Mako van Japan moest haar koninklijke titel opgeven nadat ze trouwde met iemand zónder titel. Mako's kersverse echtgenoot en longtime boyfriend Kei Komuro werkt tegenwoordig bij een advocatenbureau in New York, nu ook de nieuwe woonplaats van de voormalige prinses. Lijkt ons een groot verschil vergeleken het gigantische paleis waar ze eerst verbleef.

In oktober traden de tortelduifjes in het huwelijksbootje en verhuisde Mako en Kei naar New York. In Japan is het namelijk verplicht dat een prinses 'de keizerlijke familie verlaat na het huwelijk met een gewone burger'. Omdat Mako haar geluk vond bij Kei, besloot ze om haar koninklijke titel op te geven. Ook weigerde ze een behoorlijke geldsom van de Japanse regering die traditioneel wordt betaald aan koninklijke vrouwen die hun koninklijke status verliezen. Mako doet het dus helemaal anders, en dat is ook te zien aan haar nieuwe streetsyle.

Mako en Kai genieten van een rustige wandeling in New York. Bron: BrunoPress

Waar ze zich eerst verschuilde achter opgestoken haar en nette mantelpakjes, is ze in haar vrije tijd duidelijk meer casual. Niets meer dan een grijze sweater en donkergroene jurk is voor Mako voldoende tegen de koude New Yorkse wind. Met haar haar los is het een heel ander persoon. We moesten even een paar keer knipperen, maar het is haar toch echt! En wie had gedacht dat grijs en groen zo mooi bij elkaar stonden? New York is een royal stijlicoon rijker!

Het pasgetrouwde koppel tijdens een persmoment na hun huwelijk. Beeld: Pro Shots / Zumo Press

Ook voor de normaal grootst gevierde royal wedding koos het koppel voor een ingetogen variant. Het publiek kreeg er niets van te zien, behalve een korte persconferentie waarin de twee de liefde voor elkaar nog eens benadrukten. Voor de pers verscheen Mako tijdens haar laatste koninklijke verschijning in een pastelblauw mantelpakje met een parelketting. Kei droeg een pak met krijtstreep en stropdas met print. Wat een wereld van verschil!

Bron: People Magazine | Beeld: BrunoPress, Pro Shots / SIPA USA

Laatste nieuws