Glitters en rode lippen: zo maak jij je make-up feestdagenproof

Van een subtiele glitter tot een va-va-voom look: jij bepaalt hoe je er met de feestdagen uitziet.

De feestdagen staan voor de deur en de glitters vliegen ons om de oren. Uiteraard wil je er feestelijk uitzien tijdens het kerstdiner of wanneer de klok 12 uur slaat tijdens oud en nieuw. Daarom hebben we een paar handige tips verzameld waarmee jij je vertrouwde make-up in een handomdraai omtovert tot een feestdagenproof variant!

1. Een rode lip

Of je nu een voorstander bent van je eigen make-up routine of doorgaans niet snel kiest voor een opvallende kleur: met de feestdagen kun je uitpakken. Een ietwat subtiele manier is door je lippen te stiften in een mooie rode kleur. Kies voor een matte variant als je nog moet wennen aan de intense kleur. Ben je al lang over die drempel heen, dan is een metallic variant helemaal geschikt! Tip: voor mooie rode lippen à la Maxima kun je eerst een rode lipliner om je lippen trekken. Hierdoor blijft de feestelijke kleur nog langer en mooier zitten.

2. Glitters, glitters en nog meer glitters

Wie feestdagen zegt, zegt ongetwijfeld ook glitters. Glitters in de boom, in je outfit en uiteraard in je make-up. Gelukkig hoef je niet met nieuwe producten in de weer, want je kunt het ook subtiel opbouwen met je alledaagse producten. Maak je smokey eye bijvoorbeeld af met een paar glitters, of breng highlighter aan op je wangen, onder je wenkbrauwen en boven je lip. Ook mooi: glittereyeliner onder je ogen en je wimpers aanzetten met een flinke dot mascara.

3. Match met je kleding

Feestelijk en verzorgd voor de dag komen? Kies voor een kleur die matcht met je outfit. Door te voorkomen dat het ietwat clownesk wordt, kun je het beste alleen focussen op je ogen of alleen je lippen. Voor de rest van je gezicht kun je dan weer kiezen voor tinten die wat donkerder zijn.

4. Een subtiele glans

Heb jij het tijdens de feestdagen te druk om te experimenteren met je make-up – we snappen helemaal hoe dat voelt – dan kun je natuurlijk ook je dagelijkse routine gewoon doen. Door daarna met highlighter over je oogleden, je jukbeenderen en op je bovenste lip te smeren, lijkt het alsnog alsof je heel veel tijd in je make-up hebt gestoken. Niemand hoeft te weten dat je binnen een paar minuten klaar was!

5. Finishing touch

Als je make-up eenmaal op je gezicht zit, dan wil je uiteraard dat het ook op je gezicht blijft zitten. Spray daarom daarna wat fixing spray over je make-up of veeg wat transparante poeder over je wangen, voorhoofd en kin. Zo kan je veel langer genieten van je glitters!

Bron: The Style Scribe | Beeld: iStock

Laatste nieuws