Van deze kerstoutfit kreeg Kate Middleton spijt

Ook het mode-icoon van The Royal Family kan dus ook soms last hebben van een modeflater. 


Lees ook

Sommige outfits heb je zó goed doordacht, en van sommige outfits krijg je achteraf een hoop spijt. Dit geldt ook voor Duchess Kate Middleton, die allesbehalve blij was met haar kerstoutfit. Roep de styliste op het matje!

Elegantie pur sang

Met de feestdagen wil je natuurlijk uitpakken en kies je voor kledingitems die je doorgaans niet snel uit de kast trekt. Zelfs mode-icoon Kate Middleton heeft hiermee te maken gehad, en deed haar verhaal bij een royal fan.

Twee jaar geleden droeg de Duchess of Cambridge namelijk een kledingitem waar ze allesbehalve blij mee was. Het was een feestelijke dag, want het was Kerstmis en The Royal Family stond paraat in de St. Mary Magdalene kerk in Sandringham. Voor de gelegenheid droeg Kate een prachtige grijze Catherine Walker-jas van nepbont, die ze combineerde met een groene Sylvia Fletcher-hoed, doorschijnende panty en groene suède blokhakken. Een elegant geheel, zoals te zien is op de foto’s.

Hertogin Kate en prinses Charlotte matchen met grijs en smaragdgroen. Bron: BrunoPress

Overhit en zwaar

Ondanks de elegantie, voelde Kate zich allesbehalve comfortabel. De jas was namelijk ontzettend zwaar en geen goede combinatie met de milde temperaturen op die dag. Het duurde dan ook niet lang voordat de Duchess merkte dat ze overhit raakte.

Slecht nieuws voor Kate, want volgens de ‘regel’ van Her Majesty mag ze haar jas niet zomaar uitdoen. Er gaan namelijk geruchten rond dat vrouwelijke leden van The Royal Family hun bovenkleding niet mogen uittrekken bij openbare verschijningen volgens het protocol, en wanneer het in bijzijn van anderen is kan het zelfs ‘onvrouwelijk’ worden bestempeld. Oftewel, die jas moest aanblijven.

‘Ik had dit echt niet moeten dragen’

Tegen een royal fan die aan de kant stond, uitte de hertogin openhartig haar grieven, uiteraard buiten gehoorafstand van de koningin. “Kate had het met mijn dochter over kleding en dat ze het te warm had”, vertelde Karen Anvil aan Metro. “Ze zei: ‘Ik had dit écht niet moeten dragen’.” Voortaan het weerbericht checken, Your Royal Highness!

Bron: Woman & Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook