Meghans huidexpert vertelt: zó help je jouw huid stralend de winter door

Sara Chapman weet als huidexpert van de royals precies wat je huid nodig heeft.

Lees ook

Door de gure temperaturen moeten we een stuk liever zijn voor ons tere huidje. Voorbereiding is daarom key. Gelukkig deelt de huidexpert van niemand minder dan Duchess Meghan Markle tips over hoe we onze huid het beste kunnen verzorgen in de winter.

Geheim van de chef

Als er iemand een prachtige huid heeft, dan is dat Meghan Markle wel. Hij straalt, ziet er gehydrateerd uit en er is nooit een puistje of droog plekje te vinden. Als de huidexpert van Meghan haar geheimen verklapt, dan hebben wij daar dus zeker oren naar.

Als huidexpert van de royals weet Sara Chapman ons namelijk te vertellen hoe je dezelfde healthy huid als Meghan binnen handbereik kunt brengen. En dat gaat niet over dure middeltjes in je badkamerkastje, maar het gebruiken van de juiste producten.

Stralende huid

Zo vindt Sara een gehydrateerd huid de belangrijkste basis voor een stralende skin. Volgens haar is het dus zeker een aanrader om hyaluronzuur op je kaptafel te bewaren. Dit actieve ingrediënt maakt het namelijk mogelijk om 1000 keer het gewicht van je huid aan vocht vast te houden. Dat zorgt voor een vollere huid, vermindert rimpels en herstelt een grauwe, doffe huid. Hallo, zachte en stralende huid!

En wees eens eerlijk, smeer jij je huid ook tijdens de winter in met een SPF? Ondanks dat de zon nauwelijks te zien is, zijn UVA-stralen het hele jaar aanwezig. Haar tip: minimaal SPF 15 op je huid smeren, maar als je veel naar buiten gaat werkt een SPF van 30 of hoger beter. Ook binnen kun je het beste een factor op je gezicht smeren, want de UV-stralen komen gewoon via de ramen naar binnen.

De huidverzorging van Sara Chapman werkt overduidelijk haar vruchten af bij Meghan. Bron: BrunoPress

Voor droge plekjes gebruikt Sara oliën die diep in de huid binnendringen. Ook op je lippen kan dit werken, om droge en schrale lippen te voorkomen. Naast het smeren van crèmes en oliën op je huid, werken antioxidanten ook goed. Lees je eerst goed in wat voor huid je hebt en wat je huid nodig heeft, dan weet je zeker dat je de juiste dingen op je huid aanbrengt.

Meest gemaakte fout

Ook wist Sara te vertellen wat de meest gemaakte fout is tijdens de huidverzorging in de winter, en de uitkomst zal je wellicht verbazen. “Mensen maken zich vaak schuldig aan te veel scrubben wanneer ze een schilferige huid proberen aan te pakken”, aldus de huidexpert. Door te veel te scrubben, kan de huid scheuren en dunner worden. Probeer dit te voorkomen door dagelijks een zure exfoliant te gebruiken. Melkzuur, fytinezuur en fruitzuren zijn ideaal om je huid zacht maar effectief te verzorgen.

Bron: Tatler | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook