Kroonprinses Mary van Denemarken is positief getest op corona

De kroonprinses zit in quarantaine.

Lees ook

Slecht nieuws voor kroonprinses Mary van Denemarken. Ze is namelijk positief getest op corona, meldt de koninklijke familie op de officiële website en Instagram.

Positief getest

De Deense kroonprinses moet voorlopig in quarantaine. Ze is vandaag namelijk positief getest op COVID-19. Gelukkig heeft ze genoeg ruimte om uit te zieken, want ze verblijft in het paleis van Frederik VIII in Amalienborg. Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen dat haar man, kroonprins Frederik, en haar kinderen, prins Christian, prinses Isabella, prinses Josephine en prins Vincent of andere leden van de Deense Koninklijke Familie, ook besmet zijn.

In het officiële bericht wordt ook benoemd dat het Koninklijk Huis van Denemarken advies krijgt van de Deense Autoriteit voor Patiëntveiligheid over het opsporen van de infectie. Tot die tijd blijft de kroonprinses in isolatie. Hoe de kroonprinses zich nu voelt, is niet bekend.

Op de rode loper

We hopen Mary snel weer beter te zien. Onlangs trakteerde de Deense Koninklijke Familie ons nog op feestelijke kiekjes met de kinderen van kroonprinses Mary en kroonprins Frederik. Zo zagen we al dat prinses Isabella en royal twins prinses Josephine en prins Vincent steeds meer op hun moeder gingen lijken. De rode loper is ook voor hen niet meer spannend, blijkt uit de prachtige foto's. Wij wensen voor nu Mary in ieder geval beterschap!

Bron: kongehuset.dk | Beeld: BrunoPress, Instagram @detdanskekongehus

Laatste nieuws

Zie ook