Prinses Amalia achttien en meteen flink door het stof

Wéér liggen de Oranjes onder vuur.

De bijzondere achttiende verjaardag van prinses Amalia krijgt een vervelende nasmaak.

Verjaardagsfeestje

Het zal je niet ontgaan zijn dat prinses Amalia vorige week achttien kaarsjes uit mocht blazen, zitting mocht nemen in de Raad van State en voortaan koninklijke verplichtingen heeft. Naast de officiële kant van deze mijlpaal, was er ook nog ruimte voor een feestje. Althans, dat vonden de Oranjes zélf. Na het Griekenland-debacle en het voetbalstraat-schandaal is de familie wéér op het matje geroepen.

Feest in het park

Hoewel de royals de nodige voorzorgsmaatregelen hadden genomen – het feest buiten houden, alle genodigden een zelftest laten doen – was het vooral het aantal gasten dat tot ophef leidde. Het advies is momenteel om niet meer dan vier personen thuis te ontvangen, en op het verjaardagsfeest van Amalia in het park achter Paleis Huis ten Bosch zouden er meer zijn geweest. We gunnen de Prinses van Oranje natuurlijk een knallende verjaardagsfuif, maar helemaal in lijn met de koninklijke voorbeeldfunctie was het niet, geeft ook de koning schoorvoetend toe: “Bij nader inzien was het niet goed om dit zo te organiseren in het eigen park.”

Excuses van Amalia?

Na hun Griekenlandreis vorig jaar boden de koning en koningin publiekelijk hun excuses aan voor hun slechte timing, maar of prinses Amalia nu ook aan een ongemakkelijke video moet geloven is nog maar de vraag. In tegenstelling tot haar ouders destijds, lijkt de kritiek op Amalia mee te vallen. Maar een tegenvaller voor de prinses is het wel, na een vliegende start als volwassen royal vorige week.

Bron: NOS, Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws