Royal Russen: hoe gaat het nu met de kersverse prinses Victoria?

Kortgeleden was ze nog een Italiaans burgermeisje, nu is ze een prinses zonder koninkrijk. Hoe gaat het met de pasgetrouwde Romanovs?

Lees ook

Niet lang geleden was ze nog ‘gewoon’ Rebecca Bettarini, een Italiaans burgermeisje. Maar sinds haar huwelijk afgelopen oktober is ze prinses Victoria Romanova van Rusland en spendeert ze haar dagen in bontmantels, wachtend op het herstel van de monarchie.

De nieuwe Romanovs

Sinds de laatste Russische royals op gruwelijke wijze aan hun einde kwamen, is er nooit meer sprake geweest van een koninkrijk of een tsaar in het land. Toch zijn daar vandaag de dag groothertog George en prinses Victoria, de nieuwe Romanovs en vermeende troonopvolgers. Afgelopen oktober trouwde de groothertog met zijn Italiaanse liefde Rebecca Bettarini, die dus voor de gelegenheid is omgedoopt tot prinses Victoria. Klinkt nét een stukje vorstelijker. Maar hoe is het nu met ze, na de wittebroodsweken? Deze week maakten de Romanovs hun opwachting in Parijs en lieten ze zien wat hen zoal bezighoudt.

Onderscheiding

Hoewel George en Victoria de eerste royal Russen zijn die weer op Russische bodem wonen sinds hun voorouders uit het land werden verbannen, missen ze natuurlijk wel een koninklijke agenda in hun eigen land. Goed, ze doen wat liefdadigheidswerk hier en daar, maar hun echte royal uitstapjes zoeken ze toch over de grens. Afgelopen week waren de twee in de Franse hoofdstad te vinden, waar beiden een onderscheiding in ontvangst mochten nemen. Groothertog George kreeg de Orde van Alexander Nevski, prinses Victoria ontving de medaille van de Heilige Maria van Parijs. En kijk ze eens stralen!

Victoria en George
Beeld: BrunoPress

Het lijkt erop dat prinses Victoria al net zo dol is op bontjes als haar schoonmoeder, groothertogin Maria Vladimirovna. Een tikje ouderwets, want menig koninkrijk heeft alles wat geen faux fur is volledig afgezworen, maar met de koraalkleurige jas geeft de prinses er dan weer wel een modern tintje aan.

Buurten bij andere royals

En als ze toch in Frankrijk zijn, dan kunnen de Romanovs meteen even buurten bij die ándere royals zonder koninkrijk. Zo organiseerden ze een liefdadigheids-kerstgala, waar bijvoorbeeld prinses Yasmine Murat van de partij was. De Murats zijn nakomelingen van de broer van Napoleon en hadden ooit prinsdommetjes in Italië, maar dat die niet meer bestaan mag de pret niet drukken. Die titels kunnen ze gewoon gebruiken, de toegang tot exclusieve gala’s is gegarandeerd.

Ook waren de Romanovs aanwezig bij de doop van het nieuwste Murat-prinsje, baby Joachim Georges Laurent Napoléon. Die laatste naam komt veelvuldig voor binnen de familie, want je zou maar vergeten wie je voorouders zijn. Het zal déze royals niet gebeuren.

De groothertog en de prinses van Rusland lijken zich in ieder geval lekker bezig te houden. Ondertussen beunt Rebecca/Victoria ook nog een beetje bij als schrijfster. Zo publiceerde ze vorig jaar het boek: AristocraZy, a royal thriller. Reken maar dat we nog veel van ze gaan horen, die Romanovs.

Bron: Vanity Fair España, Instagram | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook