Domper voor prinses Ingrid Alexandra

Een streep door haar eerste glam diner!

Nadat het verjaardagsfeestje van prinses Amalia een zure nasmaak heeft gekregen, lijkt ook het glamourous verjaardagsdiner van de bijna volwassen prinses Ingrid Alexandra in het water te vallen. Hoe viert de Noorse schone haar belangrijke mijlpaal?

Galadiner

Prinses Ingrid Alexandra, de knappe dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit, leek het goed voor elkaar te hebben. Wél een spetterend feest voor haar achttiende verjaardag, maar geen vervelende verplichtingen – zoals een toespraak op livetelevisie, waar Amalia als meerderjarige meteen aan mocht geloven. Voor Ingrid stond er een galadiner op de planning. Mooie jurkjes, een uitgebreid gangendiner, wellicht Mette-Marit met een sparkling tiara… Vandaag heeft het paleis helaas een streep door de plannen gezet. Het lijkt alsof ze er, na de kritiek op Amalia’s feestje hier in Nederland deze week, hun vingers niet aan durven te branden. Vanwege de voortdurende pandemie hebben ze het diner tot nader bericht uitgesteld. Ingrid Alexandra, nog even geduld!

Achttiende verjaardag

De Noorse prinses, die momenteel tweede in de lijn van de troonopvolging is, viert op 21 januari 2022 dat ze de volwassenheid bereikt. Ook voor haar gaat dat waarschijnlijk betekenen dat ze vaker in het openbaar zal verschijnen, iets waar ze de laatste maanden al mee lijkt te zijn begonnen. Maar zolang haar opa, koning Harald, nog op de troon zit en haar vader ‘gewoon’ kroonprins is, heeft prinses Ingrid Alexandra ook nog tijd voor zichzelf. Die vult ze met studeren, surfen en serveren: ze blokt voor haar eindexamen komend voorjaar, maar spendeert ook heel wat uurtjes op haar surfbord (vorig jaar werd ze surfkampioen onder de Noorse junioren!) én heeft in de vakanties een bijbaantje als serveerster in Oslo. Een toekomstige koningin die van alle markten thuis is!

Kroonprinses Mette-Marit, prins Sverre, prinses Ingrid Alexandra en kroonprins Haakon in 2017. Foto: Fjordlapse Photography, Det kongelige hoff.

Koninklijke mijlpalen

Natuurlijk krijgt Ingrid Alexandra de nodige royal training mee van haar ouders, maar óók daarbuiten heeft ze genoeg koninklijke adviseurs. Zo zijn haar peetouders niemand minder dan de koning van Noorwegen zelf, plus koning Felipe van Spanje, kroonprins Frederik van Denemarken, kroonprinses Victoria van Zweden en haar tante, prinses Märtha Louise van Noorwegen. Daarnaast lijkt ze het ook nog uitstekend te kunnen vinden met Catherine, de hertogin van Cambridge en de future queen consort van Groot-Brittannië. Tijdens een staatsbezoek hadden ze keer op keer lieve onderonsjes.

De hertogin van Cambridge, prinses Ingrid Alexandra en kroonprinses Mette-Marit, 2018. Beeld: BrunoPress

En the very same Kate Middleton staat zélf ook een grote mijlpaalverjaardag te wachten. In januari, vlak voor de birthday van Ingrid Alexandra, viert de hertogin van Cambridge namelijk haar veertigste geboortedag. Het houdt niet op met de bijzondere royal verjaardagen: dit jaar onze Máxima die de 50 aantikte, Amalia die 18 werd en de Japanse prinses Aiko die officieel meerderjarig werd, komende maanden de big fourty van Kate, vijftig kaarsjes voor kroonprinses Mary van Denemarken en dus de grote dag van Ingrid Alexandra. Redenen genoeg om spetterende feestjes te vieren, nu moeten ze nog door kunnen gaan!

Bron: Hello! Magazine | Foto: Ann Cathrin Buchardt, Det kongelige hoff/ BrunoPress

Laatste nieuws