Wat leuk: er komt een remake van kostuumdrama Sisi (en hier kun je hem kijken)

De trailer belooft al veel goeds!

Lees ook

Keek je vroeger ook altijd naar het populaire kostuumdrama Sisi? De filmtrilogie komt oorspronkelijk uit de jaren vijftig, met Romy Schneider in de hoofdrol als de Oostenrijkse keizerin Sisi. De reeks blijft favoriet, maar we zijn ook heel benieuwd naar de moderne versie: er komt namelijk een remake die heel binnenkort ook in Nederland is te zien.

Sisi

Even een opfrisser, want waar ging Sisi ook alweer over? In de film zien we hoe prinses Elisabeth de Oostenrijk-Hongaarse keizer Franz Joseph leert kennen en zelf keizerin wordt. Elizabeth is mondig en eigenzinnig, en vecht voor haar idealen. Dit zorgt ervoor dat het sprookje eindigt in een roerig liefdesverhaal.

Sisi
De serie belooft een hoop prachtige kostuums. Bron: NPO

Over de grens zagen ze wel wat zitten in een nieuwe versie, en deze winter verschijnt Sisi 2.0 dan op de buis. Elizabeth zal hierin gespeeld worden door de Zwitserse actrice Dominique Devenport en de Hongaarse keizer wordt gespeeld door de Duitse acteur Jannik Schümann.

Remake

Net zoals in de film, heeft de remake alles wat we nodig hebben voor een druilerige dag: drama, prachtige kostuums en een zinderende verhaallijn. De 3-delige serie heeft ook een prachtig decor, en kenmerkt zich door een hoop drama, passie en intriges. De trailer belooft al veel goeds!

Ook benieuwd naar de nieuwe Romy Schneider? Gelukkig hoeven we niet lang te wachten voor we de remake kunnen zien. Vanaf 24 december stream je namelijk de serie Sisi al op NPO Plus en vanaf 31 december zie je wekelijks een aflevering op NPO 2 of NPO Start. Kortom, genoeg kijkvoer om de laatste dagen van het jaar door te komen en 2022 royally good te beginnen.

Bron: Jan Magazine | Beeld: NPO, Sisi

Laatste nieuws

Zie ook