Om deze reden opent de Royal Family hun kerstcadeaus al voor de kerst

Over royal ongeduld gesproken…

Lees ook

Als eenmaal de kerstcadeaus onder de boom liggen, zijn we niet meer te houden. We moeten gewoon weten wat er onder de cadeauverpakkingen schuilgaat. De Royal Family gaat hiermee een stukje verder, en opent de kerstcadeaus nog voor Kerstmis. Een koninklijk privilege, misschien?

Kersttradities

De Royal Family heeft een hoop tradities, en dat geldt al helemaal tijdens de kerstdagen. Sommige tradities zijn voor iedereen te zien – zoals de wandeling bij Sandringham –, maar er zijn ook tradities die achter gesloten deuren blijven, totdat loslippig paleispersoneel daar verandering in brengt.

Zo kwam onlangs in het nieuws dat de Mountbatten-Windsors hun cadeaus altijd op kerstavond al uitpakken. Een traditie die teruggaat tot de Victoriaanse tijd, weet royaltyexpert Robert Jobson te vertellen. “Op kerstavond, wanneer iedereen bij elkaar is, leggen de kleinkinderen en achterkleinkinderen van de koningin de laatste hand aan de zes meter hoge kerstboom in de White Drawing Room. De kerstcadeaus worden echter al rond theetijd geopend. Dit is een Duitse gewoonte waar het koningshuis (van oorsprong Duitse adel) nog steeds aan vasthoudt.”

Vervolgens worden de geschenken uitgestald in de Red Drawing Salon, op een met wit linnen bedekte tafel. Daar liggen kaarten die precies aangeven waar de stapels presentjes moeten worden neergelegd. “Als iedereen is gearriveerd, genieten de koninklijke gasten van een traditionele kerst waarbij de laatste hand wordt gelegd aan de kerstboom”, gaat Robert verder.

Cadeaus voor elkaar

En tja, wat geef je aan iemand die alles al heeft? Nou, ook daar heeft de Royal Family een traditie voor. Er worden namelijk vooral goedkope en grappige cadeaus gegeven. Robert: “Het is onwaarschijnlijk dat de geschenken voor de royals prijzig zijn.” Eerder moeten het kleine cadeautjes zijn met een lief verhaal, of juist een hilarisch nonsense cadeau. Prinses Anne zou haar broer Charles bijvoorbeeld eens een leren toiletbril hebben gegeven, terwijl de Queen van prins Harry een douchemuts met daarop Ain’t life a b*tch heeft mogen ontvangen. Ach, als ze er maar om kunnen lachen!

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook