Handig: zo krijg je gourmetlucht uit je kleding

Dit hadden we eerder moeten weten!

Lees ook

Gourmetten tijdens de kerst is in Nederland net zo’n grote traditie dat zelfs de royals het gourmetstel op tafel zetten. Hoe lekker het ook is om samen lang te tafelen, achteraf blijf je wel zitten met de geuren. Vooral uit je feestkleding is de nare gourmetlucht moeilijk weg te krijgen. Gelukkig hebben we een paar handige tips waarmee de lucht zo weg is!

Wassen

In het beste geval is dit al voldoende. Als eerste kun je natuurlijk je kleding wassen. Gebruik een lekker ruikend wasmiddel, zodat de gourmetgeur plaats maakt voor de geur van je favoriete wasmiddel. Mocht je bijvoorbeeld allergisch zijn voor wasmiddel met parfum en ruik je de gourmetgeur na het wassen nog steeds? Dan zijn er gelukkig nog meer oplossingen om van de geur af te komen.

Baking soda

Baking soda is een handige oplossing voor wanneer je bijvoorbeeld geen tijd hebt om je kleding te wassen. Het is een effectieve manier om toch van de gourmetlucht in je kleding af te komen. Ga als volgt te werk. Leg de kleding neer, sprenkel de baking soda eroverheen en laat het een paar uur intrekken. Spoel even af, droog af en als het goed is ruikt de stof nu weer lekker fris! Een andere optie is om de kleding in een zak met baking soda te stoppen. Even schudden, tien minuten laten intrekken, afspoelen en klaar is kees!

Droogtrommeldoekjes

Droogtrommeldoekjes zijn ook ideaal om de gourmetgeur uit je kleren te krijgen. Stop de kleding in de droger (als het daar tegen kan) en stop er een droogtrommeldoekje bij. Laat tien minuten draaien en als het goed is moet je kleding nu weer lekker fris ruiken!

Stomen

Een andere optie is misschien niet voor iedereen even handig. Heb je een stomer in huis? Dan kun je daarmee ook de gourmetgeur uit je kleding verdrijven in plaats van met de wasmachine. Door de stoom verdwijnt de geur als sneeuw voor de zon. Nog weer een andere optie; hang je kleding tijdens het douchen in de badkamer. Op deze manier stoom je het ook een beetje.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Pexels

 

Laatste nieuws

Zie ook