Time to shine! Prinses Estelle pakt hoofdrol in Zweedse royal kerstvideo

Terwijl alle koningshuizen braaf hun traditionele kerstkaarten delen, gooit Zweden het over een andere boeg.

Lees ook

Terwijl we de ene na de andere royal kerstkiek te zien krijgen, verrast Stockholm ons met een suikerzoet filmpje. Aan de 9-jarige prinses Estelle de taak om de Zweden te charmeren deze laatste adventszondag!

Oscar en Estelle

Je weet dat Kerstmis écht voor de deur staat wanneer alle koningshuizen gul nieuwe familieportretten beginnen uit te delen. Van Spanje tot Jordanië, van klungelige foto’s tot statige kiekjes in pak, elke royal family heeft zo z’n eigen manier om hun kerstwensen over te brengen. Maar in Zweden winnen ze de originaliteitsprijs. Daar zetten de jonkies prinses Estelle en prins Oscar in om de feestdagen ook in donkere tijden een beetje sjeu te geven. Dat gaat er een tikje tuttig maar oh zo aandoenlijk aan toe.

Adventzondag

Op de laatste zondag voor Kerstmis heeft het Zweedse hof een nieuwe video vrijgegeven met daarin alle elementen om de feestsfeer erin te krijgen: Oscar in een classy gebreide trui, Estelle met rood jurkje en strik in het haar, een orkestje in uniform op de achtergrond en uiteraard de nodige portie dennentakken in beeld. Maar de hoofdrol is toch echt weggelegd voor de dochter van kroonprinses Victoria. Prinses Estelle is namelijk degene die aan het woord komt in het filmpje, en doet dat met zoveel zelfvertrouwen en zo’n grote glimlach dat we wel snappen waarom de Zweedse royals voor een video hebben gekozen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Voor zover we begrijpen met ons steenkolenzweeds, citeert prinses Estelle hier een kerstliedje over een heldere ster en witte sneeuw. Veel Kerstmissiger wordt het niet! Leuke bonus in de video is de mega-enthousiaste prins Oscar die zijn kerstwens nog eens bijzet met een energiek sprongetje.

Knappe kinderen

Het is niet de eerste keer dat kroonprinses Victoria haar twee koters naar voren schuift tijdens de decembermaand. Vorige week deelde het paleis ook al een nieuwe foto van Estelle en Oscar bij een kerstboom, die net als deze video goed ontvangen werd door royaltyfans: ‘Mierzoet, maar precies wat we kunnen gebruiken.’ De jongste generatie Zwoyals ‘geeft ons veel om naar uit te kijken’ oordeelt een andere fan op Instagram. Estelle is zelfverzekerd en een ware schoonheid, Oscar de sfeermaker die zijn zus door dik en dun zal steunen. Het royal sprookje levend houden, dat is precies waarom we zo dol zijn op die koninklijke kerstboodschappen.

Bron: Instagram @Kungahuset | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook