Christmas chic: de nieuwe kersttrui van hertogin Kate

Voor een kersttrui van minder dan 1000 euro doen we het niet.

Lees ook

De kersttruien komen weer uit de kast, ook bij de Cambridge’jes! Maar verwacht geen rendieren, sneeuwpoppen of knipperende lampjes. Kate Middleton gaat voor design, kasjmier en een keurig kraagje.

Royal carols

Op Kerstavond wordt het evenement dat hertogin Kate eerder deze maand organiseerde uitgezonden op de Britse televisie. In de trailer vangen we al een glimp op van de Duchess, die aankondigt zich enorm te verheugen op haar kerstliedjesspektakel.

Beeld: BrunoPress

Daarin zien we Kate ook een paar seconden in een chic kerstvestje van Miu Miu. En een paar seconden is blijkbaar genoeg: want het kasjmieren breisel is al niet meer verkrijgbaar. En dat terwijl er een aardig prijskaartje aan hangt.

Roosjes en parelmoer

Hoewel we Kate gráág eens in een foute kersttrui hadden gezien, gooit de hertogin het natuurlijk over een koninklijkere boeg. Het vest is afgezet met een smetteloos witkraagje, versierd met roosjes en glinsterende parelmoeren knopen. Misschien wat oubollig, maar hoe dan ook feestelijk! Het vest van Miu Miu ging voor ruim 1500 euro over de toonbank, maar menig royal fashion lover heeft de portemonnee getrokken en zit er deze kerst net zo bij als Kate: binnen mum van tijd was het breisel uitverkocht.

Royals in red

Eerder kregen we al beelden te zien van Kates kerstliedjesevenement waarbij de hertogin ook volledig in het rood gehuld was. De Catherine Walker-jurk met grote strik ziet er feestelijk uit, maar was ook een verwijzing naar de eerder dit jaar overleden prins Philip. Kate droeg namelijk de zwarte uitvoering van dezelfde robe naar de uitvaart van Philip.

Beeld: Brunopress

Wie op Kerstavond klaarzit voor de uitzending van Kates evenement, kan nog veel meer koninklijke kerstmode verwachten. Onder andere prinses Eugenie, prinses Beatrice, gravin Sophie en Zara Tindall zitten in het publiek.

Beeld: BrunoPress

Maar het blijft natuurlijk Kates moment suprême, en daarom zaten er ditmaal ook een aantal Middletons op de kerkstoeltjes. Hierboven zien we (v.l.n.r.) Kates zus Pippa, broer James en zijn kersverse vrouw Alizée, en ouders Carole en Michael. Wel zo leuk als je (schoon)zus of dochter een gratis kerstconcert met namen als Leona Lewis en Ellie Goulding voor je kan regelen.

Zelf meekijken/meeluisteren naar Kates kerstconcert? Voor zover we weten is Royal carols – Together at Christmas alleen te zien op Britse bodem, dus we moeten maar hopen dat de Cambridge’jes achteraf nog een paar fragmenten delen. Het liefst met foute kersttrui, als dat ook nog op ons verlanglijstje mag.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook