‘De Queen maakt zich grote zorgen om prins William’

Niet alle zetten van William krijgen koninklijke goedkeuring.

Waar lig je als Queen ’s nachts wakker van? Van zorgen over de toekomst van de monarchie, naar het schijnt, en dan met name over prins William.

Chaos en crisis

Als er iets is wat de Queen niet wil nalaten na zo’n zeven decennia op de troon, dan is het wel chaos en crisis in het koningshuis. Je zou zeggen dat het haar opvolger prins Charles is die haar grote zorgen baart na een schandaal rondom zijn rechterhand eerder dit jaar – zijn favoriete ‘onmisbare’ persoonlijk assistent bleek hier en daar Britse riddertitels en burgerschappen te verkopen, iets wat ook de altijd kwetsbare populariteit van Charles weer deed kelderen. Of dat de Queen ’s nachts ligt te piekeren over haar opgestapte kleinzoon prins Harry, die momenteel werkt aan zijn memoires en daarbij ongetwijfeld opnieuw laat weten dat hij niet al te gelukkig was in het paleis.

De hoop van de Windsors? Dat zijn prins William en zijn Kate. En juist dáárom maakt de Queen zich het meest zorgen over hen.

Vliegangst

De hertog en hertogin van Cambridge hebben inmiddels hun eigen imperium opgebouwd: Kate, Wills en hun drie kinderen zijn mateloos populair en kunnen ervoor zorgen dat de Windsor-dynastie het nog wel even uitzingt. Volgens vertrouwelingen van de Queen heeft Elizabeth haar kleinzoon dan ook gevraagd om zijn werk/hobby als helikopterpiloot op te geven.

“Hare Majesteit heeft goede vrienden en hovelingen verteld dat ze wil dat William niet meer zelf vliegt, en al helemaal niet tijdens slechte weersomstandigheden, omdat helikopters niet de veiligste vervoersmiddelen zijn”, vertelt een bron van The Sun. “De Queen ligt er ’s nachts wakker van en ze maakt zich grote zorgen. Ze denkt dat de toekomst er rooskleurig uitziet wanneer Kate en William aan het hoofd staan, na Charles, maar ze durft er niet aan te denken wat er kan gebeuren als hem of het gezin iets overkomt.”

Beeld: BrunoPress

Gevaarlijke hobby’s

Prins William werkte jarenlang als piloot van een traumahelikopter, en in zijn vliegkunsten heeft de Queen alle vertrouwen, daar niet van. Ze wil alleen niet dat de royal family onnodige risico’s neemt – iets wat niet alleen kan leiden tot een groot familieverdriet, maar ook tot een crisis voor de monarchie. De hertog van Cambridge wordt daarom wel vaker teruggefloten door zijn oma.

Eerder heeft Queen Elizabeth prins William al verzocht om te stoppen met motorrijden, een van zijn grootste hobby’s, om het gevaar niet op te zoeken. “Als vader van drie kinderen ben ik dat maar minder gaan doen”, vertelde de prins er over tijdens een TT Race in 2018. Al vindt-ie het wel jammer dat hij niet meer anoniem door de Londense straten kan scheuren. “Ik mis de grote tochten, motorrijden ging voor mij altijd om het samenzijn.” Sorry Wills, royal duty gaat vóór een adrenalinestoot.

Bron: Nine.com.au | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws