Drie generaties kerst: zó zagen de Britse royal kerstkaarten er vroeger uit

De Windsors hebben door de jaren heen veel sfeervolle kiekjes gedeeld met de kerst.

Lees ook

Waar het voor ons een traditie is om met de feestdagen kerstkaarten te schrijven tot je er kramp van in je hand hebt, is dat voor de Britse royals niet anders. Zij geven bovendien een speciaal, persoonlijk tintje aan hun kaarten door elk jaar een prachtige familiefoto te delen op hun kaarten. Dit is hoe de familie door de generaties heen op hun kaarten stond.

2021: Cambridge’jes op vakantie

royal kerstkaarten
Beeld: Brunopress

We schreven er onlangs al over: dit jaar vielen er op verschillende plekken kerstkaarten op de mat met een prachtige familiefoto van de Duke & Duchess. Het Cambridge-gezin had voor hun kerstkaart gekozen voor een zomerse foto, genomen in Jordanië. Bijzonder, want het was officieel helemaal niet bekend dat de familie het land dit jaar bezocht had, en Kate heeft er een deel van haar jeugd doorgebracht.

1986: Diana & Charles vanuit de huiskamer

royal kerstkaarten
Beeld: Brunopress

Toen ze nog gewoon gelukkig waren: in 1986 stuurden de Princess of Wales en haar Charles deze prachtige familiefoto met de jonge William en Harry. Deze kaart was onderdeel van een collectie brieven en kaarten geadresseerd aan de Pendrey-familie. Maud Pendrey was jarenlang huishoudster in Althorp House, het royal onderkomen van de familie Spencer.

1969: Zomerse boottocht van Elizabeth

royal kerstkaarten
Beeld: Brunopress

Hoewel we kerst altijd associëren met ijs, sneeuw en winter, zijn William en Kate niet de eersten die een zomers kiekje kozen voor hun kerstkaart. Onderstaande foto uit 1969 werd namelijk door Queen Elizabeth gekozen voor haar kerstkaart van dat jaar. Dit prachtplaatje was eerder dat jaar gemaakt toen Elizabeth en haar Philip samen met kroost prins Charles, prins Edward, prinses Anne en prins Andrew samen een bezoek brachten aan Noorwegen. Ons favoriete onderdeel van dit happy family-momentje? Dat is toch echt de blik die Elizabeth en Philip delen. True love!

Bron: Brunopress, Tatler | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook