‘Amalia is een echte Oranje, met het hart op de tong’

'Soms zegt Máxima: 'Wees voorzichtig'. Ze luistert wel maar ze doet wat ze wil.'

Lees ook

Spontaan, grappig en een tikje eigenwijs – volgens couturier Edouard Vermeulen is prinses Amalia een echte Oranje, maar heel anders dan haar zusjes.

Edouard Vermeulen

Prinses Amalia is als een kind aan huis bij Edouard Vermeulen van modehuis NATAN, de favoriet van koningin Máxima. De couturier heeft een goede band opgebouwd met de Oranjes. Niet alleen tijdens de uurtjes waarin hij aan de garderobe van de koningin en de prinsessen werkte, maar ook in zijn vrije tijd. De ontwerper is namelijk al eens mee geweest naar het Griekse vakantieadresje van de royals. “Hun huis kijkt uit op zee en is omringd door bergen. Er heerst echt een warme sfeer”, vertelt hij aan de Franse publicatie Paris Match. En aan al die gezelligheid draagt prinses Amalia zeker haar steentje bij.

Grappig en spontaan

“Amalia heeft veel humor en geen greintje verlegenheid”, vertelt Vermeulen over de Prinses van Oranje, die hij qua karakter wel wat weg vindt hebben van haar vader. “Ze heeft de spontaniteit van Willem-Alexander. Ze is een echte Oranje. Ze heeft het hart op de tong, zonder aan het protocol te denken. Wanneer ze binnenkomt, geeft ze me een kus. Ze is sympathiek, totaal niet verlegen, open en een behoorlijke doorzetter… Soms zegt koningin Máxima: ‘Wees voorzichtig.’ Ze luistert wel, maar ze doet wat ze wil.”

Koningin Máxima en prinses Amalia in NATAN, Koningsdag 2021. Beeld: BrunoPress

Anders dan haar zusjes

Volgens de Brusselse couturier gaan Nederlanders in het algemeen wat losser met de omgangsvormen om, en zelfs de koninklijke familie heeft weleens lak aan het protocol. “Als [Amalia] door de stad loopt, moet ze er soms aan herinnerd worden dat ze een beveiliger bij zich moet hebben. Over het algemeen maken de Hollanders zich minder druk om het protocol, hoewel ze ook wel gereserveerd kunnen zijn. De koning drinkt soms een biertje, hij lacht veel, zijn oudste dochter lijkt op hem. Haar jongere zusjes zijn terughoudender.”

Liefdesgeruchten

Edouard Vermeulen heeft niet alleen de eer om met regelmaat de Oranjes te mogen kleden, ook de Belgische koningin Mathilde en prinses Elisabeth helpt hij dikwijls aan een nieuwe outfit. Paris Match ziet hem dus als de aangewezen persoon om meer te vertellen over de recente roddel van een Argentijns blad, dat prinses Amalia iets zou hebben met de Belgische prins Gabriel. “Natuurlijk ben ik niet op de hoogte van het liefdesleven van de kinderen. Maar ik heb niet de indruk dat ze elkaar bijzonder goed kennen. Hun studies nemen veel tijd in beslag. Ik zie Amalia niet elke dag, je weet nooit wat iemand nog meer meemaakt, maar ik heb er nog nooit een van de twee koninginnen over gehoord, Mathilde noch Máxima.”

Niet een, maar twee koninginnen bij wie je de laatste geruchten kunt factchecken. Wat ons betreft heb je een droombaan, Edouard!

Bron: Paris Match | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook