Mini-Monaco’s: dit zijn de achterkleinkinderen van Grace Kelly

Prinses Caroline, de oudste dochter van prinses Grace, is inmiddels zeven keer oma geworden. Wie zijn de jongste Grimaldi's?

Lees ook

Ze duiken meestal op tijdens de Nationale Feestdagen van Monaco: de allerjongste Grimaldi-telgen die wel een plekje in de lijn van de troonopvolging hebben, maar waar we verder weinig over weten. Wie zijn deze achterkleinkinderen van Grace Kelly?


Prinses Caroline

Alle achterkleinkinderen van de Hollywood-ster en prinses van Monaco delen dezelfde oma. Prinses Caroline, de oudste dochter van Grace Kelly en prins Rainier, is gerust de hofleverancier te noemen: ze heeft namelijk zes kleinzoons en een kleindochter. Prins Albert en prinses Stéphanie, de andere twee kinderen van Grace, zijn daarentegen nog geen opa of oma.

De meeste achterkleinkinderen hebben een plekje in de lijn van de troonopvolging, maar een titel, of de beroemde achternaam ‘Grimaldi’ hebben ze geen van allen. Zwaaien vanaf de paleisbalustrades, dát mogen ze wel ieder jaar.

Vader van drie: Andrea Casiraghi

De oudste zoon van prinses Caroline, Andrea Casiraghi, is vader van drie kinderen. Samen met modeontwerpster, socialite en erfgename Tatiana Santo Domingo heeft hij zoon Alexandre (‘Sasha’) van acht jaar oud, dochter India van zes en zoon Maximilian van drie. De kinderen zijn nummer vijf, zes en zeven in de lijn van de troonopvolging, waarbij India de ‘laatste’ is omdat ze volgens de Monegaskische regeltjes haar beide broertjes voor moet laten gaan. De modegenen van Monaco heeft ze in ieder geval meegekregen: al als baby mocht ze met haar moeder Tatiana poseren voor Baby Dior.

Drukte op het zonovergoten balkon! Hier zien we prinses Caroline (links) met schoondochter Beatrice, zoon Pierre en haar kleinkinderen. V.l.n.r. Raphaël Elmaleh, Alexandre Casiraghi, Balthazar Rassam, India Casiraghi, Maximilian Casiraghi en Francesco Casiraghi.

Beeld: BrunoPress

Moeder van twee: Charlotte Casiraghi

De dochter van prinses Caroline, Charlotte, heeft twee zoontjes uit twee relaties. De oudste is Raphaël Elmaleh van acht, de jongste is Balthazar Rassam. Ook hier neemt het jongere broertje een andere plek in: omdat Raphaëls ouders nooit getrouwd zijn geweest, heeft hij geen recht op de Monegaskische troon. Broertje Balthazar wél, maar als nummer twaalf is het niet erg waarschijnlijk dat hij een grote rol gaat spelen binnen de Grimaldi-familie.

Raphaël (midden), links zijn neef Alexandre.

Beeld: BrunoPress

Vader van twee: Pierre Casiraghi

Tot slot heeft Caroline’s andere zoon, Pierre, ook weer twee zoons. Hij is getrouwd met de Italiaanse Beatrice Borromeo. Hun gezinnetje bestaat verder uit Stefano van vier en Francesco van drie.

Pierre en Beatrice met (twinning!) Stefano en Francesco:

Beeld: BrunoPress

Omdat Pierre en Beatrice getrouwd zijn (en hoe! Meerdere feesten in meerdere landen met meerdere trouwjurken en meer dan 700 gasten, as you do) hebben de twee Casiraghi-boys ook een plek in de troonopvolgerslijst. Respectievelijk zijn Stefano en Francesco nummer negen en tien.

Prinses Caroline geniet met volle teugen van haar zeven kleinkinderen, die haar moeder helaas niet meer heeft mogen meemaken. “Ik probeer een geschikte grootmoeder te zijn”, vertelt ze volgers Closer in een interview. “Ik heb altijd veel kinderen in huis gehad, en ik houd ervan om tijd te nemen om me over hen te ontfermen. Ik ben erg trots op de volwassenen die mijn zoons en dochters zijn geworden. Ze blijven zichzelf, en wij blijven heel, heel hecht.”

Bron: Town & Country, Closer | Beeld: BrunoPress


Laatste nieuws

Zie ook