American royals: prinses Madeleine en gezin keren terug voor kersttraditie

Wat wordt prinsesje Adrienne al groot!

Lees ook

Home for Christmas! In 2018 vertrok de Zweedse prinses Madeleine met haar gezin naar Florida voor een rustiger, anoniemer en zonniger leven, maar heimwee naar het Scandinavische koninkrijk is er ook. Deze week is het zusje van kroonprinses Victoria weer terug on royal duty voor de feestdagen. 

Kersttradities

Prinses Madeleine is living her best life in een van de zonnigste Amerikaanse staten, maar het vertrek van de koninklijke familie wordt haar niet door iedereen in dank afgenomen. Dus laat de prinses af en toe haar gezicht zien bij een evenement, verjaardag of royal traditie om te laten merken dat alles heus nog wel koek en ei is tussen haar en de rest van de Zwoyals.

Deze week zijn Madeleine, haar Amerikaanse hubby Chris O’Neill en hun drie kinderen, prinses Leonor, prins Nicolas en prinses Adrienne, bijvoorbeeld terug in Stockholm om traditiegetrouw kerstbomen in ontvangst te nemen. Terwijl de dennentakken bij ons al wekenlang versierd in de huiskamer staan, moeten de Zweden daar nu dus nog mee beginnen. En dan ook nog een boom per persoon, hè? #kerststress

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Feestprinsessen

Van Madeleines feestelijke outfit krijgen we behoorlijke Kate Middleton-vibes! Ook geheel in royal stijl zijn prinsesjes Leonor (7) en Adrienne (3) hetzelfde gekleed. Fluweelgroene jurkjes, witte maillots, veel meer classy Christmas krijg je het niet.

Prinses Madeleine en haar gezin
Prinses Leonor, Chris O’Neill, prins Nicolas, prinses Adrienne en prinses Madeleine. Beeld: BrunoPress

Prinses Adrienne moet er even aan wennen, al die flitsende camera’s, maar wat een dotje is ze toch. De laatste keer dat we Madeleine met de kinderen zagen was afgelopen zomer, bij de doop van haar neefje prins Julian.

Prinses Adrienne
Beeld: BrunoPress

Leonor, Nicolas en Adrienne worden bewust zo veel mogelijk weggehouden van de pers. “Chris en ik denken dat het goed is dat onze kinderen nu een grotere mogelijkheid hebben om hun eigen leven vorm te geven”, verklaarde prinses Madeleine eerder op social media. De jonge royals zitten in Amerika op school en hoeven zich maar twee keer per jaar in een net jurkje te steken voor een koninklijke verplichting. Maar het is niet het plan om voor altijd weg te blijven: Zweden zit diep in het hart van het hele gezin. “Het is altijd geweldig om thuis te komen. Natuurlijk verlang ik naar Zweden, naar familie en vrienden “, vertelde Madeleine eerder aan Svensk Damtidning.

Gratis kerstboom

Beeld: BrunoPress

En hoe het nu zit met die kerstbomen? Naast een leuk fotomoment om de Amerikaanse royals er weer een beetje bij te betrekken, is dit een koninklijke traditie die sinds de jaren zestig onlosmakelijk bij de feestdagen hoort. Ieder jaar keren studenten van de Zweedse Universiteit van Agrarische Wetenschappen hun portemonnee om, zodat ze van hun laatste centen van het jaar kerstbomen voor het paleis kunnen kopen. Tja, als de traditie het voorschrijft… Studeren is bovendien gratis in Zweden, dus dit vriendelijke gebaar moet nog wel op te hoesten zijn. Of wellicht is het onderdeel van het curriculum om de bomen zelf om te hakken, we weten het niet.

Het paleis heeft z’n bomen in ieder geval weer binnen, Madeleine en de kids zijn weer even in beeld geweest: Zweden is klaar voor de kerst!

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook