Vijf tips: screens in combinatie met kunststof kozijnen

Als je graag je woning wat koeler wilt houden in de zomer, kun je kiezen voor bijvoorbeeld screens of rolluiken. Over het algemeen kiezen ondernemers vaak voor de luiken, omdat ze ook nog eens inbraakbestendig zijn. Huiseigenaren hebben juist liever de screens. Dit type raamdecoratie is vaak zeer geschikt, al kunnen kunststof kozijnen nog wel voor wat problemen zorgen. Dit komt doordat het lastig is om te boren in de profielen, wat te maken heeft met het feit dat een kunststof kozijn uit meerdere lagen bestaat, inclusief een metalen kern. Boor je in een kunststof kozijn? Het zou kunnen dat er dan roestvorming ontstaat. Gelukkig valt dit vaak mee aangezien cassettes gebruikt worden om het gat af te dichten. In dit artikel lees je 5 tips die je kunt gebruiken om screens ramen te installeren op de kunststof kozijnen. 

Zelf doen of expert inhuren?

Over het algemeen wordt aangeraden om de screens te laten installeren door een expert, maar toch is het wel degelijk mogelijk om dit zelf te doen. Uiteraard kun je op deze manier geld besparen, maar het kan ook voor problemen zorgen. Een gespecialiseerde monteur biedt immers garantie dat de screen goed gemonteerd wordt. Ook zal de installatie probleemloos en snel verlopen. Wil je toch nog dit klusje zelf doen? Gebruik dan de onderstaande tips!

Boorgaten

Eerst moet je de boorgaten maken als je de screens gaat monteren. Vooraf moet je het dubbel checken zodat je zeker weet dat je gaat boren op de juiste plekken. Teken de boorgaten af in de geleiders en plaats deze vervolgens in de kast. Houd het daarna tegen de wand op de juiste positie en teken de boorgaten af op de muur. Boor vervolgens deze gaten en plaats de pluggen erin.

Bediening

Met deze boorgaten ben je er nog niet. Je moet namelijk ook nog een gat voor de bediening van je screen boren. Check eerst natuurlijk wel hoe groot het gat moet zijn. Dit hangt volledig af van het type bediening waar je gebruik van gaat maken.

Plaatsing

Nadat je alle gaten hebt geboord kun je de screen plaatsen op de wand. Hierbij is het van belang om nog een keer te controleren of alles waterpas hangt. Doe dit voordat je de bekisting aan de muur vastschroeft, net zoals de geleiders van de screens. Ook moet je de kabel voor de bediening naar binnen trekken.

Afstellen

Vervolgens is het tijd om de screen af te stellen, al moet je eerst nog even het overgebleven beschermingsmateriaal verwijderen aangezien de montage nu zo goed als afgerond is. Bij het afstellen van de zonwering is het belangrijk dat de screen soepel opent en sluit.

Montage

Alhoewel de montage van de screen inmiddels in principe klaar is, geldt dit nog niet voor de montage van de bediening. Dit is eigenlijk het enige dat nog gedaan moet worden. Hoe je de bediening moet monteren, hangt echt van het type af waarvoor je gekozen hebt. Doe hier dus zelf onderzoek naar! 

Beeld: Pexels

Laatste nieuws