Vriend prins Albert vertelt: ‘Hij heeft Charlene nodig aan zijn zijde’

'Albert heeft haar nodig, de kinderen hebben haar nodig.'

Lees ook

Dinsdagavond deelde prinses Charlene een prachtige illustratie van haar gezin, van wie ze nog altijd gescheiden is. Of we de prinses van Monaco in het nieuwe jaar weer vaker op het koninklijke toneel zullen zien? Het Franse blad Gala vroeg het aan Stéphane Bern, een journalist en royalty-deskundige die regelmatig een babbeltje maakt met prins Albert en goed op de hoogte is van het reilen en zeilen van de Grimaldi’s.

‘Hij houdt zich staande’

Veel mensen leven mee met prinses Charlene, die nu al maanden kwakkelt met haar gezondheid en door haar medische behandelingen en opnames haar kinderen moet missen. Maar Bern heeft het ook te doen met haar echtgenoot, prins Albert. Ook de prins krijgt iedere week nieuwe geruchten over de staat van zijn huwelijk te horen, terwijl zijn ex ondertussen de vuile was van het paleis buiten hangt, hij de zorg voor zijn tweeling op zich moet nemen (goed, met behulp van zijn zussen, nanny’s en thuisonderwijzers) en een land moet runnen. Een héél klein landje welteverstaan, maar het blijft een dagtaak.

Volgens Bern houdt prins Albert zich ondanks alles goed staande. “Ik heb heel regelmatig contact met de prins, hij houdt heel veel van haar (Charlene, red.) en ontfermt zich heel goed over zijn kinderen. Het is echt een dappere man, met een sterke morele kracht en een sterk karakter tijdens deze beproeving. Dat verbaast me niets; hij heeft problemen altijd goed te lijf kunnen gaan.”

Terugkeer

Volgens Gala kan het nog wel even duren voordat prinses Charlene terugkeert naar Monaco en haar koninklijke taken weer op zich neemt. “Laten we voor haar hopen dat ze zo fit mogelijk weer terugkomt om haar taken als echtgenoot van het staatshoofd en als moeder te kunnen vervullen”, vertelt Bern. “We houden hoop. Charlene heeft een zeer moeilijk jaar achter de rug, met heel veel gezondheidsproblemen. Zoals zoveel mensen die zo’n trauma hebben doorgemaakt, heeft ze rust nodig.” Wel wordt ze gemist in Monaco. “[Albert] heeft zijn echtgenote nodig aan zijn zijde. De kinderen hebben haar nodig, dus ik was erg geraakt door hun bordjes: Mommy we love you, Mommy we miss you.”

Prinses Gabriella houdt een tekening met ‘Mommy, We miss you’ omhoog tijdens de Nationale Feestdag van Monaco, 19 november 2021. Beeld: BrunoPress

Albert & Charlene

Prins Albert en prinses Charlene hebben zelf ook meerdere keren laten weten hoeveel ze het gezinsleven missen. “Ik kan niet wachten om naar huis te gaan, ik mis mijn kinderen verschrikkelijk. Ik denk dat elke moeder die maandenlang van haar kinderen is gescheiden hetzelfde gevoel heeft”, vertelde Charlene in oktober tijdens een interview. Op dat moment zat ze al maandenlang vast in Zuid-Afrika en zag ze haar kinderen alleen tijdens sporadische bezoekjes.

Hoewel de prinses inmiddels weer op Europese bodem is, bevindt ze zich alsnog buiten Monaco, in een behandelcentrum. “Natuurlijk mist ze de kinderen erg”, vertrouwde prins Albert eerder toe aan PEOPLE. “En zij missen haar. We missen haar allemaal.”

Bron: Gala.fr, People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook