Zo zien de kinderen van prins Maurits en prinses Marilène eruit

Hoe gaat het nu met Maurits, Marilène, Anna, Lucas en Felicia?

Lees ook

Geen uitgebreide Koningsdagen betekent helaas ook dat we een stuk minder te zien krijgen van de voltallige Oranje-Nassau familie. Hoe is het bijvoorbeeld nu met de oudste zoon van prinses Margriet, prins Maurits, en zijn kinderen?

Maurits & Marilène

Prins Maurits en prinses Marilène van Vollenhoven wandelen normaal gesproken mee met hun royal family tijdens Koningsdag, maar het is natuurlijk alweer eventjes geleden dat we daar een traditionele versie van hebben gezien. De laatste keer dat het stel in het openbaar hun opwachting maakte met de Oranjes, was in 2019. (Helemaal onze huisstijl, Marilène!)

Koningsdag 2019 in Amersfoort. Beeld: BrunoPress

Van hun drie kinderen, dochter Anna/Anastasia (20 jaar), zoon Lucas (19 jaar) en dochter Felicia (16 jaar), hebben we ook in 2019 voor het laatst een kiekje onder ogen gekregen. Zij woonden toen de tachtigste verjaardag van hun opa, Pieter van Vollenhoven, bij. Knappe koppen!

80e verjaardag van Prof. mr. Pieter van Vollenhoven in theater Figi in Zeist. Beeld: BrunoPress

Zwaaien maar!

Daarvoor zagen we het volledige gezin ook al eens in 2015, zwaaiend vanaf De Groene Draeck. Even ’n echt royaltymomentje.

Beeld: BrunoPress

Thuis in Amsterdam

Het gezin woont al jaren in Amsterdam, al gaan de laatste geruchten dat de Van Lippe-Biesterfeld van Vollenhovens het nieuwe jaar beginnen met een nieuwe villa in Breukeleveen. Een aantal jaar geleden liet prinses Marilène zich wisselend uit over het leven in de hoofdstad.

“Als ik (toen de kinderen jong waren) voor de zesde keer in een week in het Vondelpark zat, dacht ik wel eens: goh, het zou best fijn zijn als die kinderen allemaal hun gang kunnen gaan in een dorp,” vertelde ze aan Elsevier. “Maar na hun tiende vind ik de voordelen van Amsterdam groter worden dan de nadelen. Zeker nu ze 18, 17 en 14 en zelfstandig zijn. Toneel, hockey, tennis, zwemmen – alles is voorhanden. Ze springen op de fiets en ik zie ze ervan genieten.”

Kleinkinderen prinses Margriet

Anna, Lucas en Felicia zijn drie van de elf kleinkinderen van prinses Margriet, het jongere zusje van prinses Beatrix. De meeste van hen zijn weinig in beeld – of Koningsdag nu wel of niet groots gevierd wordt – en hebben in tegenstelling tot hun Insta-famous achternichtje Eloise van Oranje hun socialmediakanalen afgesloten voor pottenkijkers (that’s us). Het is dus wachten op het volgende verjaardagsfeest/ jubileum/ bruiloft om te weten hoe de royally related jongeren verder opgroeien!

Bron: Elsevier, Dingen voor Vrouwen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook