Belgische royals stralen op hun kerstbest bij kerstconcert

Pracht, praal én kerstsfeer bij onze zuiderburen.

Lees ook

Na hun kerstige kiekje van de koninklijke kerstboom én een familiefoto als groet voor de feestdagen, spotten we woensdag de Belgische royals opnieuw in feestelijke en glamourous looks

Belgisch kerstconcert

Waar de Britten binnenkort kunnen genieten van Christmas Carols onder leiding van hertogin Kate Middleton, kunnen onze zuiderburen binnenkort genieten van een kerstconcert vanuit het prachtige Koninklijk Paleis in Brussel. Op Instagram deelt het officiële account van de royal familie een stel heerlijk sfeervolle kiekjes. Tip: klik op het pijltje naar rechts voor meer foto’s van de familie in hun kerst-outfits.

Elisabeth en Eléonore in het lang

Prinses Elisabeth studeert momenteel in Oxford, maar is voor de feestdagen zo te zien weer in Brussel neergestreken. En meteen is het weer tijd voor de royal spotlight! Trouw als ze is aan haar Belgische roots draagt de kroonprinses een lange japon van Dries van Noten.

Beeld: BrunoPress

Prinses Eléonore gaat ook op chic in een maxi glitterjurk van Maje. Komt de japon je bekend voor? Dat kan kloppen, want prinses Alexia droeg hem in een andere kleur tijdens haar glamourmoment eerder dit jaar.

kerst belgie
Beeld: BrunoPress

Kersttraditie

Onlangs deelden we al dat de Belgische royals meedoen met de traditie om rondom de feestdagen een nieuw familieportret te delen. Prins Emmanuel, prinses Eléonore, koningin Mathilde, koning Filip, kroonprinses Elisabeth en prins Gabriël trokken hun mooiste outfit uit de kast voor het kiekje. Deze week stralen de royals dus opnieuw op een set prachtige foto’s, met kerstige rood- en groentinten én natuurlijk de nodige hoeveelheid glitter. Maar die foto’s zijn niet zomaar gemaakt.

belgen kerst
Kerst vieren tussen al deze pracht en praal…wij tekenen ervoor! Beeld: Brunopress

Het is voor koning Filip en zijn vrouw Mathilde namelijk traditie om elk jaar een prachtig kerstconcert te verzorgen. Hierbij worden dan verschillende mensen uitgenodigd als publiek, die de koninklijke familie in het afgelopen jaar op de ene of de andere wijze gesteund hebben. Maar goed, zoals het op dit moment gaat, was een groots concert met een uitgebreid publiek niet helemaal passend. En daarom wordt het concert dit jaar opnieuw zonder publiek gehouden. Gelukkig kunnen de Belgen er via tv van meegenieten.

Mocht je zelf ook het kerstconcert willen bekijken en beluisteren: deze wordt onder andere uitgezonden op de Belgische zenders Eén, RTL VI, en La Trois – RTBF. Wij gaan in elk geval snel checken of deze ergens in ons zenderpakket zit!

Bron: Het Nieuwsblad, Vorsten, All things Amalia, Instagram @belgianroyalpalace | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook