De kerstboom van Kate: ‘Dit is een heel speciale plek voor William en mij’

Nogal een tijdrovende manier om je boom te versieren, maar de royals zullen wel weten wat ze doen.

Lees ook

De Britse royals zagen al hun kerstplannen in het water vallen, maar aan dennenbomen ontbreekt het in ieder geval niet.

Kates kerstfeest

De familielunch op Windsor Castle gaat niet door, en het traditionele kerstweekend in Sandringham is ook van de baan, maar Kate Middleton weet deze dagen toch nog een feestelijk tintje te geven. Op Instagram deelt de hertogin van Cambridge nieuwe foto’s met haar festive Miu Miu-trui en een flinke dosis dennengroen in beeld.

De plaatjes zijn een paar weken geleden geschoten, toen Kate voorbereidingen trof voor haar Christmas Carols-evenement.

“Ik ben heel enthousiast over het feit dat ik het evenement Together at Christmas mag organiseren hier in Westminster Abbey, een heel speciale plek voor William en mij”, schrijft Catherine. De Abbey is natuurlijk dé plek waar Kates koninklijke sprookje begon toen ze er tien jaar geleden haar jawoord gaf aan prins William. Het versieren van de boom gaat er zo te zien, eh, rustiek aan toe. Geen kant-en-klaar strikjes, maar een ouderwetse rol lint. Nogal een tijdrovende bezigheid voor een drukbezette hertogin, maar om de hoek staat vast genoeg staff klaar om een handje te helpen. De kerstbomen zelf werden gul gedoneerd door Queen Elizabeth, die in elke hoek van het paleis toch al een boom heeft staan.

Kerstconcert

Als bedankje voor iedereen die zich de afgelopen anderhalf jaar heeft ingezet voor de (lokale) gemeenschap, trommelde hertogin Kate een aantal zangers op voor een speciaal kerstliedjesconcert, dat vrijdagavond wordt uitgezonden op de Britse televisie. Niet alleen grote namen als Leona Lewis en Ellie Goulding lieten zich daarvoor horen in Westminster Abbey, de royals zelf zingen ook uit volle borst mee:

Beeld: BrunoPress

Op de voorgrond: William en Kate, Sophie, de gravin van Wessex en Williams nicht Zara met haar man Mike Tindall. Daarachter vangen we nog een glimp op van prinses Eugenie, prinses Beatrice, Pippa Middleton, James Middleton en Kates kersverse schoonzus Alizée Thevenet. Toch nog een soort van familiekerstfeest! We kijken uit naar jullie kerstalbum, Windsors/Middletons…

De kerstboom van Kensington Palace

Niet alleen heeft Kate kerstbomen staan in de kerk waar ze getrouwd is, ook voor Kensington Palace pronkt natuurlijk een bescheiden exemplaar. William en Kate hebben meestal de allerhoogste den voor de deur staan van alle royals: eentje van ruim negen meter. En onlangs onthulde Kates moeder Carole Middleton dat ze al haar kleinkinderen ook nog ‘ns een allemaal een eigen kerstboompje geeft. Er gaan een hoop kerstballen doorheen, daar bij de Cambridge’jes!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook