Zien: deze royals stalen de show met hun glitterende outfits

Glamour-inspiratie met een royal blessing? Yes please!

Lees ook

Het is eerste kerstdag en dat betekent: even de boel de boel laten en genieten van familie en/of vrienden, zalige hapjes én de nodige dosis glamour die je voor de gelegenheid tevoorschijn haalt. Mocht je nu al neergevlijd zijn op de bank in je meest comfortabele kloffie om uit te buiken: dan bij dezen hét perfecte tweedehands-glamour artikel. Hoef je je zelf niet opnieuw uit te dossen, maar kun je gewoon plaatjes kijken terwijl je die fles champagne buitmaakt.

Glitter en glamour van de Duchesses

We kunnen natuurlijk niet een artikel over glitz en glam schrijven zónder de hertoginnen hierin te noemen. Toch? Kate maakte dit jaar meerdere keren indruk met haar prachtige paillettenoutfits. Allereerst deze nú al iconische gouden look van Catherine bij de No Time To Die-première.

royals glitter
Beeld: Brunopress

Kate wordt wel vaker gespot in prachtig glitterende creaties van designer Jenny Packham, en na het succes van dat gouden kleedje had ze de smaak te pakken. In november kwam namelijk ook deze geweldige groene creatie (eveneens van Packham) voorbij:

royals glitter
Beeld: Brunopress

En natuurlijk kunnen we de Duchess of Sussex ook niet vergeten! In januari 2019 verscheen de stralende mommy to be in deze donkerblauwe glitterjurk van Roland Mouret. Glitter: check. Zwangerschaps-glow: check. Stralen geblazen!

royals glitter
Beeld: Brunopress

Glans bij de Grimaldi’s

We kunnen natuurlijk geen glitter-artikel tikken zónder daarbij de Grimaldi’s te noemen. Hoewel Charlene zich nu al enige tijd niet in full glam heeft laten zien, kijken we maar wat graag terug naar haar sprankelende verschijningen, zoals in september 2020 bij het Monte-Carlo Gala for Planetary Health:

royals glitter
Beeld: Brunopress

Jazmin Grace Grimaldi is als oudste buitenechtelijke dochter niet één van de meest centrale leden van de Monegaskische royals. Sterker nog: ze woont grotendeels buiten Monaco en we zien haar maar heel af en toe in de buurt van haar koninklijke familie. Maar ze draagt glitter én de naam Grimaldi, en dat vinden we goed genoeg voor vandaag.

royals glitter
Beeld: Brunopress

Stralende Scandi’s

Ook in het hoge noorden weten ze heel goed hoe je uitpakt met glitter. Wat dacht je van deze prachtige outfit van kroonprinses Mary van Denemarken? De jurk zelf is redelijk understated, maar de royaal glitterende cape mét matchende clutch maakt dit he-le-maal af.

royals glitter
Beeld: Brunopress

Of zoals de Noorse Mette-Marit helemaal in een flapper inspired outfit met rood, glitters, stijlvolle bob én glitterende haarband.

royals glitter
Beeld: Brunopress

Nuchtere Nederlanders

Waar in Nederland toch altijd het devies ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ geldt, zijn wij bijzonder happy dat onze royals toch regelmatig uitpakken met glitter en glamour. Naast de parmantige pakjes van modehuis Natan, kunnen we er namelijk altijd op rekenen dat Máxima in full glam verschijnt bij staatsbanketten en gala’s. Zo zijn wij (net als onze queen herself) groot fan van deze Jan Taminiau-creatie die wel wat wegheeft van een donkere avond met subtiel glitterende fireworks.

royals glitter
Beeld: Brunopress

Of wat dacht je van middle child Alexia in deze fantastisch flowy jurk die ergens tussen glitter en metallic in zit?

royals glitter
Beeld: Brunopress

Hoe dan ook: wij zijn fan. Gaan we nu een nieuwe fles wijn aanbreken en al deze foto’s opslaan als inspiratie voor volgend jaar. Want tja, je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het plannen van je kerstoutfits, toch? Nu alleen nog even regelen dat we net zo’n royaal budget hebben als Máx, Kate en Meghan. Tot 2022!

Bron: Brunopress, Beau Monde | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook