De royal smaakmakers & schandalen van 2021

Kabbelt normaal gesproken een royal jaar keurig protocollair door, was 2021 daar een uitzondering op.

Lees ook

Kabbelt normaal gesproken een royal jaar keurig protocollair door, 2021 was daar een uitzondering op. En sáái was het in ieder geval niet. Een voorproefje uit ons royal jaaroverzicht, nu te lezen in de nieuwste Beau Monde.

Smaakmaker: de gouden glitterjurk van Kate

Prinses Diana (1985) en hertogin Kate bij James Bond-premières. Beeld: BrunoPress

Kate, de hertogin van Cambridge, bewees dat ze meer kan dragen dan praktische skinny’s en brave jurken door voor de première van de nieuwe James Bond uit te rukken in een gouden Jenny Packham waar iedereen wég van was. Een geslaagde knipoog naar 007’s ‘Goldfinger’, en ook naar haar wijlen haar schoonmoeder. Prinses Diana kwam in 1985 in een zilveren jurk naar de première van Bond-film A View to a Kill.

Schandaal: het Oprah-interview

Beeld: BrunoPress

Het interview van Oprah Winfrey met de hertog en hertogin van Sussex dreigde een bom onder het Britse koningshuis te leggen. Meghan omschreef hoe alleen en depressief ze zich had gevoeld ten paleize. Harry gooide zijn vader onder de bus. En de meest beschadigende claim was die van racisme, omdat een lid van de familie zich had afgevraagd hoe hun zoontje Archie eruit zou gaan zien. Dagenlang ging het over niets anders, maar naarmate er meer feitelijke gaten in de verhalen van de Sussex’jes werden geschoten, gingen de Windsors over tot de orde van de dag: zo’n instituut als het Britse koningshuis breng je niet zomaar ten val.

Smaakmaker: prinses Märtha Louise kiest eigen pad

Beeld: BrunoPress

Na een paar jaar in de ban te zijn geweest van ‘tweelingvlam’ en zelfverklaard sjamaan Durek Verrett is het verrassend stil rond prinses Märtha Louise van Noorwegen en haar opwindende lover. Dat wil zeggen: hij plaatst op zijn socials nog wel af en toe een kiekje met haar, maar zij deelt zijn aanwezigheid al sinds kerst 2020 niet meer. En lijkt vooral te genieten van een leven in Noorwegen met haar dochters en paarden. Officieel uit is het óók weer niet en zo houdt de spirituele prinses het spannend.

Schandaal: de kunstenares en de golddigger

Beeld: BrunoPress

Prins Ernst August van Hannover is officieel nog altijd getrouwd met prinses Caroline, geboren prinses van Monaco, hoewel ze al sinds 2009 gescheiden levens leiden. In de tussentijd had hij meerdere lovers en relaties, maar nooit eerder was het zo serieus als met Madrileense kunstenares Claudia Stilianopoulos die hij deze zomer op Ibiza leerde kennen. Het bracht de geruchtenmachine leuk op gang: Caroline wil naar verluidt niet scheiden, omdat ze schathemelrijk is en dan forse alimentatie moet betalen aan haar man, die schulden heeft. Claudia komt uit een zeer gegoede familie, wat nieuwe perspectieven biedt voor de prins, die haar dan ook enthousiast het hof maakt. Want charmes heeft hij wél.

Alle koninklijke smaakmakers en schandalen lees je terug in ons decembernummer, nog tot 5 januari 2022 verkrijgbaar in de winkels en online.

Tekst: Ella Vermeulen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook