Hertogin Kate bewijst vanavond haar muzikaal meesterschap

Mariah Carey kan maar beter oppassen: er is een nieuwe Queen of Christmas in town!

Lees ook

Naarmate het kerstconcert van de Engelse royals nadert, krijgen we steeds meer teasers te zien. En vandaag komt daar een opvallend fragment bij. Want wat blijkt: naast een deuntje meezingen vanuit het publiek, zal Kate ook daadwerkelijk een plekje center stage krijgen om haar muzikale vaardigheden ten gehore te brengen.

Kate de muzikant

Kijk, als we van één royal er niet raar van zouden opkijken dat ze gewoon álles kan, dan is het wel Catherine Middleton. Als je ons zou vertellen dat Kate toevallig Mt. Everest heeft beklommen, de Nobelprijs voor de scheikunde heeft ontvangen, én ook nog eens de lekkerste koekjes bakt van alle Windsors – wij zouden je geloven.

Hoewel dat misschien allemaal niet waar is, lijkt het erop dat we vanavond kunnen genieten van een piano performance van de Duchess herself. Op het officiële account van de Cambridge’jes verscheen vanmorgen namelijk deze teaser, waarin we zien hoe Kate plaatsneemt achter een klavier.

Natuurtalent

In de aanloop naar de royal wedding in 2011 werd haar voormalig pianodocent al eens aan de tand gevoeld. Want wat blijkt: Kate heeft van jongs af aan muzieklessen gevolgd, waarvan in elk geval twee jaar piano. “Kate had lessen van ongeveer 1993 tot 1995. Ze was absolutely lovely, een heel fijn persoon om piano te leren.”

Na die twee jaar besloot la Middleton haar pianokruk aan de wilgen te hangen, en stortte ze zich in plaats daarvan vol op het bespelen van een fluit. Volgens klassieke radiozender Classic FM wisten bronnen te melden dat Kate in haar schooljaren niet alleen in het schoolorkest een plekje had weten te veroveren, maar ook in een fluitensemble met onder meer zusje Pippa.

Gouden strotje

En waar wij natuurlijk éxtra nieuwsgierig van worden, is het feitje dat Kate op school voor zowel zangles en muziektheorie mooie cijfers heeft gehaald. Kunnen we dan vanavond ook een zangsolo van Kate verwachten? Zal ze zich aan die whistle tones van Queen of Christmas Mariah Carey wagen? Of krijgen we gewoon een koninklijke versie van Oh Dennenboom te horen vanuit Westminster Abbey? Either way: wij kunnen niét wachten.

Het concert is vanavond te zien op de Britse zender ITV. Deze is niet standaard in Nederland beschikbaar, maar als je lucky enough bent om deze in je zenderpakket te hebben: het Together At Christmas-concert wordt uitgezonden om 19.30 uur lokale tijd. Dat is dus 20.30 uur voor ons Nederlanders.

Bron: Classic FM, Daily Mail | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook