Queen Elizabeths stille verwijzing naar Lilibet in haar kerstspeech

De meest persoonlijke kersttoespraak van Her Majesty ooit!

Lees ook

Queen Elizabeth sprak op eerste kerstdag haar land toe in een emotionele kersttoespraak die persoonlijker was dan ooit. Uiteraard blikte ze terug op een eenzaam jaar, waarin ze afscheid heeft moeten nemen van haar man, prins Philip. Maar in haar speech was ook ruimte om haar andere familieleden in het zonnetje te zetten. Zo maakte de Queen een stil gebaar naar kleindochter Lilibet.

Tussen Windsor en Californië

Meghan Markle en prins Harry werden afgelopen juni trotse ouders van dochter Lilibet. Door hun move naar Californië heeft de Royal Family de jongste Sussex-telg alleen nog via videobellen gezien. Elizabeth had gehoopt met kerst een glimp op te vangen van haar nieuwe achterkleinkind, maar dat mocht helaas niet zo zijn. Toch kwam de uitbreiding van de familie wel voorbij in de Queens kersttoespraak.

Achterkleinkinderen

De vorstin sprak in de uitzending niet alleen over de komst van Lilibet, maar ook over de komst van drie andere achterkleinkinderen, August, Lucas en Sienna, die allemaal dit jaar zijn geboren.

In de ontroerende speech benoemde ze hoezeer ze haar echtgenoot mist en hoe moeilijk de eerste kerst zonder haar man voor haar is. Elizabeth zei dat Kerstmis wordt gezien als een “tijd voor kinderen” – maar voegde eraan toe dat dit slechts “de helft van het verhaal” is. “Volwassenen, die gebukt gaan onder zorgen, zien soms niet de vreugde in eenvoudige dingen, terwijl kinderen dat wel zien”, aldus de wijze woorden van HM.

Geboorte

De Queen combineert het gemis van haar echtgenoot met de blijdschap over haar nieuwe achterkleinkinderen. “Voor mij en mijn familie zal Kerstmis, ook al ontbreekt er dit jaar een bekende lach, toch vreugde brengen, omdat we de kans krijgen herinneringen op te halen en het wonder van de feestdagen opnieuw te zien door de ogen van onze jonge kinderen, van wie we er dit jaar tot onze vreugde vier mochten verwelkomen. Zij leren ons allemaal – net als het kerstverhaal – dat er in de geboorte van een kind een nieuwe dageraad ligt met eindeloos veel mogelijkheden.” Well spoken!

Bron: Mirror UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook